Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
  ÜÇÜNCÜ YOL 26.01.2022
NESİM KAYA  /  
 Yazarın Diğer Yazıları
 ÜÇÜNCÜ YOL
 Üçüncü yol
 Değerini bilmeyene değer vermeyeceksin dostum
 Sevginin adresi olmaz
 

İLKELİ SİYASET

Siyaset kurumunun kirlenmesi siyasetçilerin basiretsizliği ve güvensizliğiyle doğru orantılıdır. Siyaseti ilkeler ve genel doğrular üzerinden çıkarsızca ve halk için yapanlar ile kişisel çıkarları için dün ak dediğine bugün kara diyenler arasındaki ayrışmanın tarihi yeni değildir. Bu medeniyetler tarihinden günümüze var olarak gelmiştir.

Bu ayrışma peygamberler tarihinde İsa’yı çarmığa Ehli Beyt’i zulüme “Enel Hakk” dediği için Hallacı Mansurları, Pir Sultanları idama mahkum etmiştir. Ülkemizin yakın tarihinde özgürlük demokrasi eşitlik tam bağımsızlık dediği için siyasal tercihleri nedeniyle Denizleri, Mahirleri, İboları, Erdalları işkencede ölümlere ve idam sehpalarına götürmüştür. Ayrıca bu ülkeyi kuran felsefeyi benimseyip savundukları için nice aydınlar katledilmişlerdir.

Uğur Mumcular, Kışlalılar, bu insanlar bu sonları gerçekten hak etmiş midir veya haksız taleplerde bulundukları için mi katledilmişlerdir. Elbette ki hayır. Onlar zalime karşı mazlumların yanında olmuş idealleri uğruna kimi idam sehpasına kimisi katillerinin üzerine korkmadan gülerek gitmişlerdir.

Bütün bu insanların ortak noktası ezilenlerin yanında yer almak ve siyasal tercihlerini günün güçlüsünden ziyade adaletten ve haktan yana koymak olmuştur. Buradan hareketle bizim partimiz Kuva-yi Milliye geleneğinden gelip sosyal demokrasiyi ve solu rehber edinmiş kesintisiz devrimi savunan ülkeyi ve dünyayı değiştirme ideali olan insanların bir araya geldiği siyaset yaptığı bir yerdir.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber