Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kültürleri Buluşturan Festival   28.04.2017  
   Çınarcık Turizm Derneği tarafından Çınarcık Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Çınarcık 12. Uluslararası Çocuk Halkoyunları festivalinde 5 ülkeden 170 kişi Çınarcık’ta buluştu. Kültürleri buluşturan festivale Ukrayna, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan Karadağ ve Arnavutluk ülkelerinden halk oyunları gurupları beş gün boyunca Yalova ve Çınarcık’ta gösteriler sergilediler.
   

Çınarcık Turizm Derneğinin gelenekselleştirdiği ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Çınarcık Uluslararası Çocuk Halkoyunları Festivali, Çınarcık Turizm Derneği ve Çınarcık Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Festivale katılan Ukrayna, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan Karadağ ve Arnavutluk ülkelerinin temsilcileri festival öncesi Çınarcık Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer ve Halk oyunları eğitmeni Ayseren Soyer eşliğinde Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Belediye Başkanı Avni Kurt’u makamında ziyaret ettiler.

‘Festival kortejle başladı’

Festival Çınarcık Kaymakamlığı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşü ile start aldı. Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sayıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’in da katıldığı kortej yürüyüşünde, Halk oyunları eğitmeni Ayseren Soyer yönettiği ve çocuklardan oluşan mehter gurubu marşlar söyledi. Yurt dışından gelen misafirlerde bayraklar eşliğinde yürüyüşe katıldılar. Festivalin son gününde yapılan kapanış programında da kortej yürüyüşü yapıldı.

            ‘Kültürlerini yansıttılar’

Yurt dışından gelen ekipler festivalde yaptıkları gösterilerle vatandaşların beğenisini kazandılar. Ülkelerinin kültürlerini yansıtan halkoyunlarını oynayan genç yetenekler, festival süresince çeşitli aktivitelere atıldılar. Ayseren Soyer yönetiminde hazırlanan Yalova Rahmi Tokay İlkokulu öğrencilerinin mehter gösterisi ve Çınarcık İlkokulu öğrencilerinin gösterileri de ayakta alkışlandı.

‘Dünya çocuklarının bayramı’

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi 5 ülkeden misafirleri Çınarcık’ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kaymakam Çiftçi," 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır. Bugün bu çocuklar buradaysa, değişik ülkelerden ilçemizi şereflendirmişlerse yine Ulu Atamızın sayesindedir. Dünya milletleri içerisinde kendi çocuklarına ve bütün dünya çocuklarına bayramı armağan eden tek millet Türk milletidir. Bugün aramızda 5 ülkeden çocuklarla bu bayramı kutluyoruz. Mutluyuz, neşeliyiz her günümüz bayram olsun inşallah. Tabii bu organizasyonun arkasında büyük bir emek var. Çınarcık Turizm Derneği yaklaşık 12 yıldır kesintisiz bu programı gerçekleştiriyor. Çınarcık Belediyesine ve Çınarcık Turizm Derneğine bu festivali ilçemize armağan ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da yaptığı konuşmada festivalin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Kurt; “23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından sadece ülkenin çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramdır. Çok büyük bir öngörü ve gerçekten üstün bir deha. Bize bu günleri yaşattığı için Allah kendisinden razı olsun. Festival için Çınarcık'a gelen 5 ülkeden çocuklarımıza bizimle oldukları için teşekkür ediyorum. Festivalimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek." dedi.

Çınarcık Turizm Derneği Başkanı Naci Soyer de bu yıl 12’incisi düzenlenen festivale 5 ülkeden 170 kişinin katıldığını söyledi. Bu festivalin gelenekselleştiğini vurgulan Soyer, “Yurt dışından gelen misafirleri Çınarcık’ta ağırlıyoruz. Kültür ve dostluk ilişkilerinin pekiştiği bu festivallerin devam edeceğini söyledi.

YUNUS OZAN SÖYLER

      

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber