Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yaz Sezonuna Doğru…   23.03.2017  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt 2017 yılı yaz ayı öncesi başlayacak projeler hakkında bilgi verdi. Dolgu Projesi, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları, yeni su hattının bağlantı çalışmaları, Özgürlük Parkı ve Kültür Merkezi yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Çınarcık Belediye Başkanı Kurt, programlı ve emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.
   

Çınarcık’ta yaz sezonu hazırlıkları başlıyor. Çınarcık Belediyesi tarafından yaz sezonu öncesi planlanan projeler tek tek hayata geçiyor. Dolgu Projesinin geçtiğimiz hafta ihaleye çıktığını belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yakın zamanda firma ile sözleşme imzalanacağını ve projeye en kısa sürede başlanacağını söyledi. Başkan Kurt, “2017 yaz sezonuna belediyemiz olarak ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Öncelikle geçen hafta yapmış olduğumuz dolgu ihalesi sonuçlandı. Firmayla sözleşme imzalayacağız. İnşallah bu projemiz de en yakın zamanda başlayacak. Kıs sürede dolgu kısmının bitirilmesinin ardından üst hazırlıkları ve projelendirmesini 2018 yaz ayına bitireceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Yaz aylarında artan nüfusla birlikte 250 bin yazlıkçıya ev sahipliği yapan Çınarcık’ta geçtiğimiz yıl başlatılan kaldırım ve aydınlatma çalışmalarına bu yıl da batı bölümünde devam edileceğini belirten Başkan Kurt, “bizim için önemli olan vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu olmasıdır. Vatandaşlarımızın rahat yürüyebilmeleri açısından şehrin batı yakası olan Meydandan, Karpuzdere bölgesine doğru kaldırım ve aydınlatma çalışmalarımızı yapıyoruz. Geçen yıl Çamlık ve Taşliman bölgesi yapmış olduğumuz çalışmayla bu bölgemiz moderne bir görünüme kavuşmuştu. Bu yılda Haziran ayı öncesi tamamlamayı planladığımız batı bölgesi de yeni modern görünümüne kavuşacak. Şuanda dosyası hazırlanıyor, en kısa zamanda ihaleye çıkacak ve bir an öncede bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Vatandaşların daha rahat ve keyifli bir vakit geçirmeleri için projeler geliştirdiklerini belirten Kurt, “Tur yol iskelesinin olduğu alanda bir park çalışmamız var, onu da Haziran’a kadar bitirmeyi planlıyoruz. Çok güzel bir park olacağına inanıyorum. İsmi için de meclisimize sunacağımız “Özgürlük Parkı” ismini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın rahat etmesi için yapmış olduğumuz bu çalışmamızda, alanı aydınlatıyoruz, vatandaşlarımız bu alanda gelip rahatlıkla oturup keyifli zaman geçirebilecekler. Şehirler meydanlarıyla anılıyor. Cumhuriyet Meydanımız bizim olmazsa olmazımız ama yanında da yine o meydanda çalışmalarla vatandaşlarımızın beğenisini toplayacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Devam eden diğer projeler hakkında da bilgi veren Başkan Kurt, “Geçen yıl yola aktardığımız bütçeyle ilgili olarak başlayamadığımız kültür merkezi ve düğün salonunun projelendirilmesine başladık. Su alt yapı şebeke çalışmalarımız tamamlandı. Ev bağlantılarına başlıyoruz. Yaz sezonunda yeni hattan su vermeyi planlıyoruz.  Elimizde programlarımız var, imkanlarımız doğrultusunda en iyi olacak şekilde Çınarcık’ımıza hizmet etmek istiyoruz.” dedi.

ÖZEL HABER / YUNUS OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber