Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yol çalışması Seracıları mağdur ediyor   02.03.2017  
   Yalova - Armutlu yolu yapım çalışmaları kapsamında Koru Beldesi seralar bölgesinde başlayan yol genişletme çalışmaları nedeniyle Çiçek üreticileri zor günler geçiriyor.
   

Koru Beldesi Hürriyet Mahallesi Seralar bölgesinde yaklaşık 1 ay önce başlayan yol genişletme çalışmalarında iş makinaları, Türk Telekom’a ait telefon ve internet hatlarını kopardığı için mahallede iletişim sorunu yaşanıyor.  Yaklaşık 10 gündür herhangi bir çalışmanın da yapılmadığını belirten Çiçek üreticileri, çalışmaların başladığı bölgede iş makinalarının iş yerlerinin önüne bırakılarak çalışma yapılmadığını söylediler.

İç ve Dış mekân süs bitkilerinin Yalova’da en önemli merkezi olan Koru Beldesinde Nisan ayında başlayacak olan satış sezonu öncesi üreticiler mağdur, çalışmanın yarım bırakıldığı için mağdur olacaklarını dile getirdiler.

70 üretici mağduriyet yaşadığını belirten S.S Koruköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kanat, Nisan ayında başlayacak olan sezon öncesinde endişeli günler geçirdiklerini belirtti.

Kanat; “Bizim sezonumuz Nisan ayında başlıyor. Biz bu şartlarda nasıl iş yapacağız. Ürünlerimizi satma ihtimalimiz yok, Çünkü iş yerlerimizin önünde iş makinaları bırakılmış ve yollar kazılmış durumda. Biz bu ürünlerimizi bu yıl satamazsak evimize ekmek götüremeyiz. 1 Kilometrelik bir yol var, onu da bitiremiyorlar. Buradaki vatandaşların hepsine çalışmanın başlayacağını söyleyerek ev ve seraların acilen boşaltılması söylediler. Vatandaşlar da çalışma yapılacak diye evlerini boşalttılar, kimisi serasını küçültmek zorunda kaldı. Biz bu kadar aceleci davranırken, işi yapan firma bu kadar aceleci davranmıyor. Nisan ayından önce bu yol çalışması bitmez ise bizim ürünlerimizi satamayacağız ve bütün üreticiler mağdur olacak.” Şeklinde konuştu.

YUNUS OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber