Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Perşembe günlerinin “gizli kahramanları”   23.02.2017  
   Çınarcık’ta Taşliman Mahallesi Turgut Caddesi ve Kemal Sugün sokak üzerinde Perşembe günleri kurulan semt pazarının gece bıraktığı çöp yığını Çınarcık Belediyesinin Zabıta, Temizlik ve İtfaiye personelleri tarafından titizlikle temizleniyor. Gecenin gizli kahramanları olarak nitelendirilen Belediye Personelleri, Cuma sabahına daha temiz bir Çınarcık için yoğun çaba sarf ediyorlar.
   

Çınarcık Belediyesi Zabıta Amirliği, Temizlik Hizmetleri Birimi ve İtfaiye Amirliği ekipleri tarafından, perşembe günleri kurulan semt pazarı sonrası gece geç saatlerde başlayan temizlik işleri yaklaşık 2 saat sürüyor. Perşembe günleri kurulan semt pazarının yerini periyodik olarak temizleyen Zabıta Amirliği, Temizlik Hizmetleri Birimi  ve İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler, pazar yerlerini kötü kokudan arındırarak bir sonraki kullanıma hazır hale getiriyorlar. Görüntü kirliliği oluşturmasının yanında sağlığı da tehdit eden kirliliğin giderilmesiyle pazar kurulan cadde sağlıklı ve tertemiz oluyor.

Öncelikle pazar yerindeki çöpler Temizlik Hizmetleri Birimi ekipleri tarafından toplanıyor, daha sonra İtfaiye Amirliği personeli tarafından da hayvanlara ve çevreye zarar vermeyen dezenfektan ilave edilmiş su ile pazar yeri yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Pazar yerinin etrafında da gerçekleştirilen temizlik ve hijyen çalışmalarında araçlardan dökülen motor yağları ve ekzost gazlarından meydana gelen kirlilikte yıkanarak giderilmiş oluyor.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber