Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 08 Mayıs 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Esenköy’deki Dolgu çalışması durduruldu   23.02.2017  
   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Esenköy Beldesinde geçtiğimiz haftalarda başlayan dolgu projesinin 05/01/2017 tarihli ve 48 sayılı yazısı ile yapılan uyarısı ve belirtilen faaliyet durdurma kararı üzerine, faaliyetin dolgu imar planı çalışmaları tamamlanıncaya kadar durdurarak, Kıyı Kanunu’na aykırı uygulamalara müdahale edildiğini açıkladı.
   

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün resmi web sayfasında yer alana açıklamanın bir bölümünde şu ifadelere yer verildi.

“3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nun 6. ve 7. maddelerinde Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyıda uygulama imar planı kararı ile İskele, liman, barınak, yanaşma yeri, rıhtım, dalgakıran, köprü, menfez, istinat duvarı, fener, çekek yeri, kayıkhane, tuzla, dalyan, tasfiye ve pompaj istasyonları gibi, kıyının kamu yararına kullanımı ve kıyıyı korumak amacına yönelik alt yapı ve tesisle, yapılabileceği, doldurma ve kurutma yoluyla elde edilen arazilerde uygulama imar planı kararı ile 6. maddede belirtilen yapılar ile yol, açık otopark, park, yeşil alan ve çocuk bahçeleri gibi teknik ve sosyal altyapı alanlarının düzenlenebileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda; İlimiz Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi sınırları içerisinde Köy içi mevkiinde yapılan dolgu faaliyeti, İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca mahallinde incelenerek 13/01/2017 tarihli ve  A363911 sayılı tutanak ile  söz konusu dolgu işlemi durdurularak, gereğinin yapılması amacıyla Çınarcık Kaymakamlığına iletilmiştir. Esenköy Belediye Başkanlığı’nca İl Müdürlüğümüzün 05/01/2017 tarihli ve 48 sayılı yazısı ile yapılan uyarısı ve belirtilen faaliyet durdurma kararı üzerine, faaliyetin dolgu imar planı çalışmaları tamamlanıncaya kadar durdurulduğu bildirilmiştir.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber