Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması   27.12.2016  
   Çınarcık Hasanbaba mevkiinde Yaban hayvanlarına için doğaya yem bırakıldı. İlçenin yüksek kesimlerine geçtiğimiz hafta yağan kar yağışı sonrasında Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları başlatıldı. Yemleme çalışmalarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan’da katıldı.
   

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde kar yağışının ardından aç kalan yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemesi için başlatılan çalışmalar kapsamında doğaya yem ve sakatat bırakıldı. 350 rakımlı Hasanbaba mevkiinde Doğa Koruma ve Milli Parklar şube müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaya Şube Müdürü Nevzat Alğan’da eşlik etti. Veteriner hekim gözetiminde ağaç diplerine ve farklı bölgelere arpa buğday ve tavuk sakatatı bırakan ekipler Yalova’nın üç ayrı bölgesinde her hafta bu çalışmayı yürütüyorlar.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan yaptığı açıklamada, kar yağışının başlamasıyla birlikte Yalova ve çevresinde yaban hayvanlarına yönelik her hafta 750 kilo sakatat bırakıldığını söyledi.

Alğan, “Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova şube müdürlüğü olarak Çınarcık şefliğimiz sınırları içinde hava koşullarının bozulması ve kar yağışının başlaması nedeniyle özellikle de bizim yaban hayvanlarına yönelik çalışmalarımız başlamış demektir. Biz bugüne kadar da ilimizde 1500 kilogram yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptık. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda da görüldüğü üzere, sadece besi yemi olarak buğday değil, sakatatlar da bırakıyoruz. Yapılan çalışmalar da en önemli noktamız şudur; yaban hayvanlarının şehirlere inmesini engellemek, şehirlerde insanları rahatsız etmesini engellemek ayrıca bunların doğal popülasyonunu arttırmasını sağlamaktır. Burada gördüğünüz üzere, arpa, buğday, besi yemi ve tavuk sakatatı bıraktık. Bunların özellikle ayrı ayrı yerlere bıraktık. Amacımız birbirlerini rahatsız etmeden yemlerini yiyip, beslenmelerini sağlamaktır. Noktasal olarak buraları neden seçiyoruz? Şehirlere yakın alanlarda şehirlere inmelerini engellemektir. Şuanda 350 rakımlı Hasanbaba mesire alanlarının üst tarafındayız. Buradaki çalışmalarımız yaklaşık 10 kişiyle devam ediyor. Bu 10 ekibimiz Yalova ilinde sadece bu bölgede değil, diğer 3 aracımızla birlikte faklı farklı bölgelerde beslenme çalışması yapmaktayız.” dedi.

Avcılara da duyarlı olması yönünde çağrıda bulunan Alğan; “Avcılarımızın da bu ortamlarda biraz daha temkinli ve daha farklı davranmalarını istiyoruz. Uygulamalarda aşırı derece avlanma olayını terk etsinler. Bizim isteklerimiz bunlar, onlar da bizimle beraber çalışmalara katılıyorlar, bizimle beraber yemleme çalışmalarını yapıyorlar. Ancak bizim isteklerimizden biri de doğayı korumak, tabiatı korumak. Usulüne göre avcılık ve avlanma yapılıyor ancak tabiatı korurken de bu katkıyı avcılarımızdan bekliyoruz. Fazla tahribat yapmadan mevzuat gereğince avlanmalarını istiyoruz.” dedi.

 OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber