Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  570 Öğrencili Eğitim Yuvası   02.12.2016  
   “Hüdaverdi Aydın İlkokul – Ortaokul”
   

İlçenin en eski okulu olan Hüdaverdi Aydın İlkokulu 1936 yılında Çınarcık İlkokulu adıyla eğitim – öğrettim hayatına başlıyor. Zamanla Hüdaverdi Aydın ismini alan okul 2005 yılında yeni binasına geçerek eğitim – öğretimine devam etti. Başarılı idareci ve öğretmen kadrosuyla tam gün eğitim veren Hüdaverdi Aydın İlk / Ortaokulu 570 öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Hüdaverdi Aydın İlkokulu – Ortaokulunda 10 şube Ortaokul, 10 şube ilkokul, 2 şube özel eğitim ve 2 şubede anasınıfı olmak üzere 24 derslik bulunuyor. Okul Müdürlüğünü Halit Kılıç’ın yaptığı Hüdaverdi Aydın İlk-Ortaokulunun Müdür Yardımcılığını Halil Çelik ve Mehmet Yılmaz üstleniyor. İl genelinde ilkokullar arası tek Z Kütüphaneye sahip olan okulda ayrıca; kültür evi, okul müzesi, masa tenisi, spor salonu da bulunuyor.

TEOG sınavlarında da başarı gösteren okul, 2014 – 2015 eğitim yılında çevre illerle beraber 5 öğrenci Fen Lisesini, 2 öğrenci Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesini ve 7 öğrenci de bursluluk sınavlarını kazandı. 2015 – 2016 eğitim yılında ise, 2 öğrenci Fen Lisesi, 2 öğrenci Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesini ve 7 öğrenci de bursluluk sınavını kazandı.

Okul Müdürü Halit Kılıç Hüdaverdi Aydın İlk ve ortaokullarında tam gün eğitim yapıldığını, Ortaokullarda derslik sisteminin ilkokullarda ise öğretmen sınıf sisteminin uygulandığını belirtti. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğu okulda, 4 satranç gurubu, 3 folklor gurubu ve 3 tiyatro gurubu bulunuyor.

OZAN SÖYLER

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber