Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  “Beyaz Bayrak” Gülkent’te dalgalanacak   21.10.2016  
   Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” 2006 yılından itibaren uygulanıyor.
   

Beyaz Bayrak almak her okulun hedefi olmasına rağmen Çınarcık ilçesinde ilk olarak almaya hak kazanana Çınarcık Gülkent ilk/ortaokulu oldu. Söz Konusu protokol kapsamında Eğitim kurumlarının temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanırken, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini vb. konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşuyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen Beyaz Bayrak ve sertifikası Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve şube müdürü Bülent Sertkaya tarafından Gülkent İlkokulu müdürü Nedim Karabacak’a teslim edildi. Okul Müdürü Nedim Karabacak konuyla ilgili olarak verdiği bilgide; bir okulun en büyük hayallerinden olan "Beyaz Bayrak" alma hayalimiz gerçek oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen Bayrağımızı ve Sertifikamızı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal Karadağ ve Şube Müdürümüz Sayın Bülent Sertkaya'nın elinden teslim aldık. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol gereği, Hijyen, Temizlik ve Sağlık şartlarını, uzmanlarca yapılan denetimler sonunda tam olarak yerine getiren okullara ödül olarak beyaz bayrak ve sertifika verilir. Bizimde hedefimiz beyaz bayrağı üç yıl koruduktan sonra diğer yıllarda da okulumuzda dalgalandırmaktır.” dedi.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber