Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Doktorların teknesi battı 1 ölü!   31.07.2015  
   Yalova'nın Çınarcık İlçesinde Koru Beldesi’nde balık avlamak ve serinlemek için denize açılan aynı hastanede görevli 2 doktor 1 görevli tekneleri batması sonucu 1 doktor boğuldu, 1 doktor 2 kişide kurtarıldı.
   

Yalova Özel Atakent Hastanesin de görev yapan Beyin Cerrahi uzmanı Operatör Doktor Tolga Kaplan ve Nöroloji doktoru Murat Albas ile hastane santral operatörü İlker Başkan Yalova'nın Çınarcık İlçesinde  Koru Beldesi’nde serinlemek ve balık tutmak için tekne ile saat 17:00 ile 18:00 sularında denize açıldılar.

Teknenin su alması sonucu Beyin Cerrahi uzmanı Operatör Doktor Tolga Kaplan boğularak can verdi. Çevredeki insanların yardımıyla karaya çıkartılan Nörolog Uzman Doktor Murat Albas, hastane santral görevlisi İlker Başkan sudan çıkarılarak en yakındaki Çınarcık Devlet hastanesine kaldırıldı.

Dr. Kaplan gözyaşlarıyla uğurlandı

Çınarcık’a bağlı Koru Beldesi’nde teknenin batması sonucunda boğularak hayatını kaybeden Özel Atakent Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Kaplan(34) için çalıştığı hastanede mesai arkadaşlarıyla bir tören düzenlendi.

Törene AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin, hastane personeli ve Kaplan’ın yakınları katıldı. Törende konuşma yapan Özel Yalova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin Kaplan’ın bir buçuk yıldır görevini başarıyla yaptığını ve Yalova’nın her kesiminden insanın onu çok sevdiğini belirtti.

 

Anne Ayşe Kaplan, "Neden 5 dakika önce kurtarmadın"

Duaların edilmesinin ardından hayatını kaybeden Doktor Tolga Kaplan'ın annesi Ayşe Kaplan gözyaşları içinde feryat ederek oğlunun tabutuna uzun süre sarılarak ağıtlar yaktı.

 Tören sırasında talihsiz olay esnasında denizde kendi teknesinde torunuyla bulunan ve bilgi almak için hastaneye gelen Nihat Doğan adlı tesadüfen geldiği hastanede cenazeyi görünce kurtarma çabalarını anlattı. 11 yaşındaki torununun "Dede İmdat diye sesleniyorlar" demesi üzerine bulunduğu tekneyle bölgeye yöneldiğini söyledi.  Tekneye aldığında Dr.Kaplan’ın çok su yuttuğunu belirten Doğan,” Elimden geldiğince hızla karaya yöneldi. Yolda elimden gelen her şeyi yaptım ilk yardım görevlileri de ellerinden gelen her şeyi yaptı. 45 dakika boyunca teneffüs ve ilk yardım müdahalelerini yaptılar. Çok üzgünüm sabaha kadar gözüme yaş girmedi. Torunum 11 yaşında oda çok kötü psikolojisi bozuldu “ dedi. Anlatılanlardan sonra Ayşe Kaplan bir kez daha gözyaşlarına boğularak, "Oğlumu 5 dakika önce çıkartsaydın" diyerek feryat etmesi yürekleri adeta yaktı.

 Olayın şokunu yaşayan hastane personeli uzun süre gözyaşı döktü. Doktor Tolga Kaplan’ın naaşı okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'e gönderildi. 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber