Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Sağlık
  Hasta sayısı nüfusla birlikte artıyor   22.07.2016  
   Yaz aylarında artan nüfusla birlikte Çınarcık Devlet Hastanesinde hasta sayısında da artış olduğu görüldü. Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Han, Çınarcık Devlet Hastanesine yaz sezonu öncesi günlük 600 hastanın başvuru yaptığını, Bayram haftası ve Yaz sezonunda bu sayının 1200’lere ulaştığını belirtti.
   

Yalova’nın yazlıkçı potansiyelinin en yoğun olduğu Çınarcık ilçesine bu yıl Bayram haftasında yaklaşık 400 Bin tatilci akın etti. Çınarcık Devlet Hastanesi yaz sezonu öncesi alınana tedbirlerle birlikte hastaların tedavi sürecini sorunsuz bir şekilde sürdürüyor. oluşan yoğunluk hakkında bilgi veren Çınarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Han, “ilçemizin genel özelliğini bildiğimiz için yaz mevsimi gelemeden önce oluşacak yoğunluğa cevap verebilmek için tedbirlerimizi almıştık.” Dedi. Han; “bu yıl da özellikle Bayram tatili süreci ve yaz sezonu boyunca Acil servisimizde yoğunluk oluştu. Biz kışın ortalama 500 – 600 hasta bakarken yaz aylarında bu sayı 1200 civarına ulaştı. Yazdan önce Acil’deki personel planlamamızı yaptık ve hastanemizdeki Dahiliye doktorlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında Dahiliye doktorlarımız da Acil nöbeti tutmaya başladılar. Bu şekilde Acil’de 2 hekim aynı anda nöbet tutarak hastaların muayenesini sağlıyorlar. Poliklinikler dışında Bayram tatilinde sadece Acil’de 600 hasta baktığımız günler oldu. Arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde hastaların muayenesi ve tedavisinde hiçbir sıkıntı olmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muhtemelen Ağustos ve Eylül aylarında da bu yoğunluğumuz süreceğinden bu tedbirlerimize devam edeceğiz. “şeklinde konuştu.

“Salgın yok”

Yaz aylarında sıkça rastlanan Gastroenterit (İshal, Bulantı, Kusma) vakalarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda rastlanıldığını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Han, “ Bu yıl da bayram tatili süresince bu tür vakalara rastladık. Yazlık bir ilçe olduğumuz için vatandaşlar denize giriyor, havuza giriyor ve beslenmelerine dikkat etmiyorlar. Biz işin tedavi sürecinde yer aldığımız için konuyu Halk Sağlığı Müdürlüğüne ilettik.  İlçedeki içme suyu ve Denizden daha önceden de numune alındığını sonuçların temiz çıktığını, tekrar numune alarak analizlerin yapıldığını ve sonuçların aynı şekilde temiz çıktığını belirttiler. Bu şikayetle ortamla 100 – 150 civarında bir hasta geldiğini şu anda bu sayının düştüğünü görüyoruz.  Hastanemize başvuru yapan hastalarımızın tedavilerini gerçekleştirdik.” dedi.

Han; “Hastanemiz yaz sezonu boyunca en yoğun günlerini geçiriyor, Hekimlerimiz, Sağlık personelimiz, yardımcı personeller, İdari personeller herkes çok öz verili bir şekilde çalışıyor. Günlük 1200 hasta oldukça yüksek bir sayı ancak daha önceden aldığımız tedbirler sayesinde bir sorun yaşamıyoruz. Biz hastanemiz ve kadromuzla 7/24 vatandaşlarımıza hizmet için buradayız. Ümidimiz kimsenin hasta olmaması ancak olurlarsa da bizler buradayız.” dedi.  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber