Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  DKMP, endemik balıkları takip ediyor   17.10.2021  
   Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü, Yalova’da bulunan local endemik Squalius cephaloides türünün izleme ve takip çalışmalarını titizlikle yürütüyor.
   

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında Yalova’nın Karasal ve İç Su Ekosistemleri Envanter ve İzleme İşi 2014 yılında tamamlanmıştı. Projenin tamamlanması ile elde edilen veriler sonucunda iç su balıklarından izlemeye konu tür olarak, lokal endemik tür; Squalius cephaloides belirlendi.

Teşvikiye deresinde bulunan türün, düzenli olarak izlenmesi gerektiği için Teşvikiye deresindeki popülasyon durumu ve diğer türlerle olan ilişkisini tespit edebilmek amacıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine başvurularak, konu ile ilgili teknik personele eğitim verildi.

Edinilen bilgiler doğrultusunda Yalova’da bulunan local endemik tür Squalius cephaloides türünün izleme ve takip çalışmaları DKMP Yalova teknik personelleri tarafından gerçekleştirilerek, türün mevcut durumu hakkında bilgi elde edildi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber