Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Türkiye’nin En Başarılı Meslek Yüksekokulu   16.06.2016  
   Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Batal 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Çınarcık Meslek Yüksek Okulunun Türkiye’nin en başarılı meslek yüksek okulu olduğunu belirten Çınarcık MYO Müdürü Batal, “kurulduğumuz gün ortaya koyduğumuz “Mutlu Mezun” hedefine ulaşmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz ”dedi.
   

Batal; “Çınarcık Meslek Yüksekokulu bu yıl 5. dönem mezunlarını vermiştir.  Önceki yıllarda hatırlarsanız koyduğumuz bir iddia vardı. Hedefimiz “ilk 5 yıl içerisinde Türkiye’nin en iyi Meslek Yüksekokulu olmaktır” demiştik. İlk dört dönem mezunlarımızla birlikte, gösterdiğimiz hedefe oldukça yaklaştığımızı geçen yıl söylemiştik. Bu dönemle birlikte elimizdeki verileri değerlendirdiğimizde ortaya çıkan sonucu kısaca özetleyelim: Çınarcık Meslek Yüksekokulu her geçen yıl bir önceki yıla göre daha da büyük başarılara imza atmaktadır. Yerel Yönetimler Programımız ilk mezunlarından bu yana dikey geçiş ile fakülteye öğrenci gönderme konusunda kendi yaşıtları arasında üst üste 3 yıldır Türkiye birincisidir. Üstelik son dönem 2014-2015 yılı mezunlarımız bu başarıyı daha da perçinleyerek, sadece yaşıtları arasında değil tüm Türkiye çapında fakülteye en fazla öğrenci yerleştiren program olma başarısını göstermiştir.

“%100 İstihdam Oranı”

Sosyal Hizmetler, Yaşlı Bakımı, Özel Güvenlik ve Çocuk Gelişimi mezunlarımızın kamu ve özel sektörde istihdam oranları %100’e yakındır. Özel Güvenlik ve Koruma Programımız yaşıtları arasında Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan programı olmuştur.

“Hedefimiz Dünya Klavye yarışmasında Ay yıldızlı Bayrağı en yükseğe çıkarmak”

Adalet programımız bu yıl düzenlenen 9. Adalet Meslek Yüksekokulları Ulusal Klavye Yarışması grup kategorisinde Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesini geride bırakarak 28 üniversite arasından Çınarcık Meslek Yüksekokulunu Türkiye Şampiyonu yapmıştır. Önümüzdeki yıl inşallah hedefimiz dünya klavye olimpiyatlarına katılmak ve sadece Çınarcığımızı değil Türkiye’mizi temsil edip, ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe çıkarmaktır.

Şu anda kurulduğumuz gün ortaya koyduğumuz “Mutlu Mezun” hedefine ulaşmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Artık açık yüreklilikle tüm Türkiye’ye ilan edebiliriz, “Çınarcık Meslek Yüksekokulu Türkiye’nin En Başarılı Meslek Yüksekokuludur” ! Çalışmalarımızda şüphesiz en büyük katkı değerli akademisyen arkadaşlarım ve çalışanlarımıza aittir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzun her türlü ihtiyacına hassasiyetle eğilen, bizlere her konuda destek olan Rektörümüz; Sayın Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya bilhassa teşekkür eder, okulumuz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber