Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  OÇEM Çocukları Kocadere’de   19.05.2016  
   “Uçurtmalar otizme farkındalık için havalandı” Kocadere İlk ve Ortaokulu Otizme dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği geleneksel çocuk şenliğinin bu yıl üçüncüsünü düzenledi. Yalova İbn-i Sina Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinden otistik çocuklar, Kocadere ortaokulu tarafından Kocadere köyünde düzenlenen çocuk şenliğine katıldılar.
   

Her yıl mayıs ayında Kocadere köyünde düzenlenen etkinliğe katılan otistik çocuklar, bu yılda birbirinden renkli gösterileri izleyerek, uçurtma uçurdular. Kocadere Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Kocadere Köyü Muhtarı Volkan Varol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kocadere ilk ve Ortaokulu tarafından konuk öğrenciler için hazırlanan gösteriler ve danslar sahne alırken, Oçem öğrencisi Caner Çalıkıran’da söylediği şarkılarla katılımcıların alkışlarını topladı.

Kocadere Ortaokulu Müdürü Hediye Sarılı bu yıl üçüncüsü düzenlenen amacının Otizmin farkındalığını sağlamak, kaynaşmayı ve birlikteliği oluşturmak olduğunu dile getirdi. Okul Müdürü Hediye Sarılı konuşmasının ardından büyük fedakarlık örneği gösteren anneler adına Kocadere köylülerinden bir anneye hoş geldin çiçeği verdi. Okul aile birliği tarafından hazırlanan yemeklerin ikram  edildiği etkinliğin ikinci bölümünde köyün futbol sahası olan alanda uçurtma şenliği yapıldı. Kocadere Ortaokulu Halkoyunları ekibinin oyunlarının ardından Uçurtmalar Otizme farkındalık için havalandı ve Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı’da Otistik çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu.

OZAN SÖYLER    

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber