Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  MAGDER Teşvikiye’de Eğitim kampı düzenledi   18.05.2016  
   Yalova Mag-Der 14-15 Mayıs tarihleri arasında Çınarcık Teşvikiye Mevkiinde Eğitim ve motivasyonkampı düzenledi. Kampta Arazide arama kurtarma eğitimi, Sel ve su taşkınlarında kurtarma Eğitimleri verildi ve gecede Eğitim tatbikatı yapıldı. Kampa Kağıthane Mag-Der, Zeytinburnu Mag-Der, Yalova Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulübü(YADOS) Yalova Mag-Der üyeleri katıldı.
   

Yalova Mag- Der Başkanı Sabri Karaçam düzenlenen kamp hakkında verdiği bilgide; “eğitim alanının yıkılmasından sonra boş bir süre geçirdik ve halen geçirmeye devam ediyoruz. Yeni eğitim alanının yapılmasına kadar ekiplerin boş kalmaması için çalışmalar yaptık. Olası afetlere karşı anında ve bilinçli müdahale edilebilmesi için şu an teorik eğitimlere ağırlık verdik. Eğitimleri aralıksız sürdürmekteyiz. Yalova Mag-Der bu amaçla 14-15 Eylülde 2016 tarihlerinde yapılacak iki günlük Kamp’ta gündüz eğitimlerinde arazide yapılacak olan arama kurtarma ile ilgili teorik eğitim verildi. Sel ve su taşkınlarında kurtarma, dere üzerinden yaralı geçirme, ip teknikleri eğitimleri pratik olarak verildi.  Senaryo gereği gece arazide kaybolan kişi’lerin aranması kurtarma faaliyetlerinin de yapıldığı bir tatbikat yapıldı. Tatbikata gündüz eğitim alan Mag’lar katıldı. Gayet başarılı geçen tatbikat ileri tarihlerde tekrarlanacak. Kampın Mag’ların eğitimi için çok önemli olduğu bir gerçektir ve başarılı bir kamp olmuştur. Eğitime katılan Mag Derneklerine ve YADOS üyelerine teşekkür ederiz.”dedi

Karaçam; “Yalova Mag-Der olarak çevre temizliğine çok dikkat etmekteyiz. Kamp alanında orman içi temizlik yaparak çevreye karşı duyarlı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Orman alan içerisinde yangına neden olabilecek cam, şişe, poşet, plastik şişeler ne varsa temizledik. Ortaya gerçekten çok temiz ve güzel bir tablo çıktı. Vatandaşlarımızdan da ricamız, Afetlere ve çevremize duyarlı olalım!” şeklinde konuştu.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber