Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta atık yağlar toplanıyor   16.06.2021  
   Çınarcık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden olan bitkisel atık yağları toplamaya devam ediyor.
   

Belediye ekipleri bitkisel atık yağlar ile ilgili iş yerlerine denetimler yaparak, lisanslı firma ile işletmelere yeni sözleşmelerini imzalattılar. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda; atık yağların toplanması amacıyla Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş atık yağ toplama firması ile Çınarcık’taki işletmeler arasında sözleşmeler imzalandı.

Çınarcık Belediyesi özellikle evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarının çöplere ve lavabolara dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğini önlemek amacıyla; atık yağları belirli periyotlarla toplama işlemine devam ediyor.

Kullanılmış bitkisel atık yağların 1 litresinin lavabolara dökülmesi, 1 milyon litre içme suyunu kullanılmaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmakta, kanalizasyon hatlarında boru kesitlerini daraltmakta ve tıkanmalara sebep olmaktadır.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber