Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  ÇINARCIK’TA YOL ÇALIŞMALARI BAŞLADI   13.05.2016  
   Çınarcık’ta sona yaklaşan altyapı yatırımları sonrasında yol çalışmalarına da start verildi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve müteahhit firma yetkilileri kurban keserek çalışmaları başlattı.
   

Çınarcık tarihinin en büyük yol çalışmasına kurban kesilip dua edilerek başlandı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, belediye meclis üyeleri ve müteahhit firma yetkililerinin katıldığı sade bir törenle yol çalışmalarının ilk startı verildi. Belediye Başkanı Avni Kurt, Taşliman Mahallesi’nde başlayan yol çalışmaları nedeniyle ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

Kış boyunca Çınarcık’ta yarım asırdır değiştirilmeyen su altyapısını yenilediklerini belirten Başkan Kurt, “Şu anda su altyapı çalışmalarımız yüzde 92 seviyesinde. Bunun yanı sıra iki mahallemizde elektrik hatlarını yer altına aldık. Kış boyunca vatandaşlarımız bu çalışmalar nedeniyle mağdur duruma düştü, yollarımız zarar gördü. Bu nedenle hemen ihalemizi yaptık ve akabinde de çalışmalarımızı başlattık” dedi.

Gece Gündüz Çalışılacak

Bozulan yolların tamamının yapılacağını ifade eden Kurt, çalışmaları mümkün olan en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“Çınarcık tarihinin en büyük yol çalışması olacak. Tüm ana arterlerimiz, caddelerimiz yeniden asfaltlanacak. Okulların kapanıp yaz yoğunluğunun başladığı döneme yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de firmayla uyum içinde 24 saat esasına göre çalışacağız. Yani hem gündüz hem gece çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Kaldırımlar da Yapılacak

Kurt, ihale kapsamında kaldırım yapımının da olduğunu belirterek “İlçenin büyük bölümünde kaldırım bulunmuyordu. Bu nedenle ihale kapsamına kaldırımları da kattık. Çınarcık’a Nato Yolu, Çamlık ve Teşvikiye olmak üzere 3 noktadan giriş var. Bu noktalardan itibaren her caddemizde kaldırım olacak. Toplam 16 bin metrekare kaldırım yapacağız. Yol çalışmalarına paralel olarak ağaçlandırma ve park çalışmalarımız da başlıyor” dedi.

Kaldırım çalışmaları kapsamında Metin Arslan Caddesi üzerinde de çalışmalara başlandı.

Vatandaşlara Teşekkür

Altyapı çalışmaları nedeniyle ilçenin şantiyeye döndüğünü ifade eden Başkan Kurt, ilçe halkına da gösterdikleri sabır nedeniyle teşekkür etti. Kurt, şunları kaydetti:

“Altyapı çalışmaları nedeniyle yollarımızı mecbur kazdık. Vatandaşlarımız ister istemez bu çalışmalar nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadı. Ancak bizlere güvenlerini gösterdiler. Altyapı yatırımlarının yapılması gerektiğini, hemen arkasından da bizim yolları yapacağımızı tüm Çınarcıklılar biliyordu. Ben tüm ilçe halkına bize verdikleri destek ve gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlar bize inanıyor. Biz de bunu hiçbir zaman karşılıksız bırakmayacağız.”

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber