Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çınarcık’ta 23 Nisan Coşkusu   27.04.2016  
   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çınarcık Cumhuriyet Meydanında törenlerle kutlandı.
   

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Yeşilay, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar ilk olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ öncülüğünde ilçe Milli Eğitim müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı. Çelenk sunulmasının akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kutlamalara Saat 10.00 itibariyle Cumhuriyet meydanında yeniden devam edildi. Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Emrah Tan ve Belediye Başkanı Avni Kurt’un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan kutlamalarda ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 

“Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz”

Karadağ; “sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan Demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.” dedi.

“Çocukların gösterileri büyük beğeni topladı”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Hüdaverdi Aydın İlkokulu Anasınıfı öğrencileri "Hayat Bayram Olsa" gösterisi, Çiçek Yuvası Anaokulu öğrencileri "Hoş Gelişler Ola" gösterisi, Hüdaverdi Aydın İlkokulu Anasınıfı öğrencileri "Rengarenk" gösterisi, Çınarcık İlkokulu öğrencisi Ela Naz'ın "23 Nisan " adlı şiir okuması, Çınarcık Ortaokulu öğrencilerinin "Zeybek" oyunu gösterisi ve Firuzan Kınal İlkokulu öğrencilerinin "Halk Oyunu" gösterisinin ardından misafir olarak gelen Arnavutluk ekibinin gösterisi sahnelendi. Gösteriler etkinliğe katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Gösterilerden sonra ilde 1.inci olan ve bölgede ilimizi temsil eden öğrenci ve öğrenci gruplarına sırayla  Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan tarafından ödülleri verdi. Çocuklarımızı sağlıklı yaşam ve spor alışkanlığı kazandırmak için okullarında başarılı öğrencilere de Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan bisiklet verdi.

“Başkan Kurt’tan çocuklara pamuklu şeker”

 Bisiklet dağıtımından sonra Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt törende bulunan tüm çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır, çikolata ve meyve suyu dağıttı.

 

23 Nisan’da İlçe İdaresi Çocuklardaydı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ilçe idaresinin temsili olarak çocuklar sağladı. Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı 23 Nisan’da makamını temsili olarak Hüdaverdi Aydın Ortaokulu öğrencisi Ali Enes Arı’ya devrederken, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’ta Firuzan Kınal Okulu öğrencilerinden Rafael Güzelel’e makamını devretti. 23 Nisan çocuk bayramında Garnizon Komutanı Emrah Tan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’da temsili olarak makamlarını çocuklara emanet ettiler. 

Kocadere’de 23 Nisan Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kocadere ilk ve Ortaokulu’nun ortak organizasyonuyla okul bahçesinde kutlandı.

Velilerin yoğun katılım gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında Kocadere ilk ve Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları dans gösterileri, şiirler ve oyunları sergilediler. 50 öğrencinin aynı anda oynadığı Halk oyunları ise büyük beğeni topladı. Gün boyu devam eden kutlamaların yanı sıra Okul aile birliği tarafından da okul bahçesinde kermes düzenlendi. 

Koru’ da 23 Nisan coşkusu

Koru Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gün boyunca çocuklara özel aktiviteler düzenlendi. Koru Beldesi sahil bölümünde kurulan çocuk oyun guruplarının yanı sıra ilizyon gösterileri ve uçurtma şenliği yapıldı. Belediye tarafından çocuklara pamuk şeker ve mısır patlağı ikram edilirken, çocuklar kendi bayramlarında doyasıya eğlendiler.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber