Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Bu okulda her şey el birliğiyle yapılıyor   13.04.2016  
   Gülkent’in Gülleri Okula Renk Katıyor
   

Çınarcık Gülkent İlkokulu/Ortaokulunda ,okul bahçesini güzelleştirme,çalışmalarında sona gelindi.

Okul bahçesinin düzenlenmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla 2015 Ağustos ayında başlayan çalışmalarda sona gelindi. Okul yönetimi ve öğretmenlerin elbirliği ile yaptıkları çalışmalara yeşil alan olacak bölgelerin belirlenmesiyle başlandı. Yeşillendirilecek olan alanlara verimli toprak takviyesi ve ilk etapta dikilecek olan ağaç ve çiçeklerin korunmasına yönelik tel çitler yerleştirildi.

Yeşil alan yapılacak bölgelere, çevre seralardan sağlanan, çeşitli meyve ağaçları, çam ağaçları, palmiye, taflan, alev, çimşir gibi çit bitkileri, yaz kış kalıcı ve dayanıklı çeşitli süs bitkileri ve özellikle okulun isminden esinlenerek 300 adet gül fidesi olmak üzere toplamda 1000’in üzerinde bitki dikildi.

Okul Müdürü Nedim Karabacak, “önceki yıllarda da bahçeye Orman Haftası münasebetiyle çam fidanı başta olmak üzere, çeşitli bitkilerin dikildiğini ancak, altyapı, koruma ve sulama gibi eksiklikler sebebiyle, çok azının yetişebildiğini söyledi. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Karadağ ile birlikte, eksikliklerin tespit edildiğini ve çalışmaların bu doğrultuda gerçekleştiğini’’ söyledi. Karabacak,‘’Bu proje hayata geçirilirken, bitkilerin yerleri öğretmenlerimiz tarafından kazılmış olup, sınıf bazında öğrencilerimiz tarafından yerlerine dikilmiş ve ilk can suyunu öğrencilerimiz kendi elleriyle vermiştir. Böylelikle öğrencilerde ağaç sevgisi, sahiplenme ve okula olan aidiyet duygularını geliştirmek hedeflenmiştir. Bu konuda da büyük oranda başarı sağlanmış, öğrencilerin bitkilere zarar vermediği diktiği bitkinin yanına sık sık gittiği gözlemlenmiştir.’’dedi.

Okul öğrencilerine Gülkent’in gülleri ifadesinin kullanıldığını belirten Karabacak; “Son olarak yine öğretmenlerimiz ve Gülkent’in Gülleri tarafından el birliği ile damlama sulama sistemini de yaptık ve faaliyete geçirerek, bitkilerimizin hem verimli sulanmasını hem su tasarrufu sağlamış olduk.”dedi. Nedim Karabacak, ‘’ Bahçenin güzelleştirilmesi konusunda kendilerine ön ayak olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’a, bahçenin otlarının biçilmesi ve ilaçlanması konusunda desteklerini esirgemeyen Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’a teşekkür etti.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber