Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
   2052 METRELİK TÜNELDE IŞIK GÖRÜLDÜ   18.03.2016  
   OZAN SÖYLER
   

Yalova – Çınarcık – Armutlu yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 adet tünelde kazı çalışmaları hızla devam ediyor.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Gemlik – Armutlu – Çınarcık – Yalova yolu Esenköy Tünel varyantında çalışmalar devam ediyor.  5965 metre uzunluğundaki Esenköy geçişinde Zorgun İnşaat tarafından yapım işi gerçekleştirilen 6 adet tünel çalışmasının en uzun geçişi olan 2052 m uzunluğundaki T1 tünelinde kazı destek çalışmaları tamamlanırken, T3 tünelinde de kazı çalışmalarına başlandı.

Türkiye’nin güçlü ve saygın şirketleri arasında yer alan Zorgun İnşaat’ın yürüttüğü, Çınarcık – Armutlu yapım yolu Esenköy tünellerinde çalışmalar 200 personelle sürdürülüyor. Zorgun İnşaat şantiye şefi Jeoloji Mühendisi Bülent Arıkan, Esenköy geçişinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arıkan, “ Zorgun İnşaatın 13 şantiyesinden birisi olan Yalova şantiyesinde Çınarcık – Armutlu arasındaki tünel çalışmalarını yapmaktayız. 5965 m uzunluğundaki yol yapımında 6 adet tünel bulunmakta, bu tünellerin en uzunu olan 2052 metre uzunluğundaki T1 tünelinin kazı destek çalışmalarını bitirdik. 1582 metre uzunluğundaki T2 tünelinde çalışmalarımız hızla devam ediyor, bu tünelde de 760 metrelik bir mesafemiz kaldı. 865 metre uzunluğundaki T3 tünelinin kazı çalışmalarına da geçtiğimiz hafta başladık. T1, T2, T3 tünellerinde % 55 fiziki gerçekleşmeyi sağladık. NATM tekniği ile yürüttüğümüz tünel kazı çalışmalarında en büyük problemlerimizin başında yer altı su kaynakları geliyor. 2016 yılı sonuna kadar tünellerde kazı çalışmalarını, 2017 sonunda da projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yalova – Çınarcık – Armutlu yolu yapım işi Esenköy geçişinde 6 adet tünelin yanı sıra 545 metre uzunluğunda 4 adette viyadük yapılacak.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber