Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Koru’nun Çehresi Değişiyor   02.03.2016  
   Koru Belediyesi tatil sezonu öncesi beldenin çehresini değiştiriyor. Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman Koru Beldesine yapılacak olan yaklaşık 1,5 Milyon TL bedelindeki yatırımları Çınarcık Gazetesine açıkladı.
   

Turizm ve tatil beldesi olan Koru’da tatil sezonu öncesi dev projeler hayata geçiriliyor. Beldenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 500 kişilik Düğün Salonu, Çınarcık ve Koru Beldesini birbirine bağlayan Sahil yürüyüş yolu projesi, vatandaşların denize daha rahat girebilmelerini sağlayacak olan Sahil genişletme projesi ve konutlar bölgesinde yapılacak olan Botanik Park projesi Haziran ayı öncesi hizmete girecek. Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman Çınarcık Gazetesine yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 Milyon TL bedelinde yatırımı Koru’da hayata geçireceklerini söyledi.

Düğün Salonu Projesi

Koru İlkokulu yan tarafında belediyemize ait 2500 m2 alan üzerinde yazlık ve kışlık kullanımı olacak olan düğün salonu projesini hayata geçiriyoruz. Çelik konstrüksiyon olarak yapılacak olan düğün salonu projesinin ihale aşamasında en kısa zamanda ihalesine çıkılıp yapım işine başlanacak. Yazlık bahçesi, 500 kişilik kapalı alanı ve otoparkı Düğün salonu Koru’ya renk katacak.

Koru sahil yürüyüş yolu ve sahil genişletme projesi

Koru Beldemiz ile Çınarcık ilçemizi sahil yürüyüş yolu ile birbirine bağlayan projemizi hayata geçiriyoruz. Koru Belediyesi ve Çınarcık Belediyesinin ortak yürüttüğü bu proje ile modern sahil yürüyüş yolu yapıyoruz. Koru Belediyesi’nin 1 Km ve Çınarcık Belediyesi’nin de 500 metrelik kısmını yapacağı yürüyüş yolu projemize başladık. Tatil kasabası olan Koru’nun yaz ayında tatilcilere daha rahat bir sahil ve yürüyüş yolunu oluşturuyoruz. Yürüyüş yolunun yanı sıra sahil bölümünde halkımızın daha rahat ve sağlıklı bir şekilde denize girmesini sağlamak için sahil bölgesinde genişletme çalışması yapılıyor.

Konutlarda Botanik Park

Atakent mahallesi konutlar bölgesinde botanik park yapımına başlıyoruz. Yaklaşık 7 bin m2 alanda botanik bahçesi oluşturulacak. Botanik bahçe projesi içinde çeşitli ağaç türleri, çalı türleri ve çiçekler yer alıyor. Halkımızın ziyaretine açılacak botanik bahçesi beldemizin farklı bir değer katacak. Ayrıca Konutlar bölgesinde başlattığımız farklı bir alanda ağaçlandırma çalışmamız bulunuyor. Bu alanda yaptığımız ağaçlandırmanın en önemli özelliği ise her mevsim bir ağacın açacağı sürekli renkli bir görünümde olacağı doğal bir güzelliği halkımızın hizmetine sunuyoruz. 

Haber : Ozan SÖYLER

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber