Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çınarcık MYO’da Yerel Yönetimler Konferansı   23.02.2016  
   Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen Çarşamba sohbetleri devam ediyor.
   

Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Programı tarafından gerçekleşen Çarşamba sohbetlerinin bu hafta ki konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla ilişkiler Müdür Yardımcısı Yunus Kadakal oldu. Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Batal, Çınarcık Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Hülya Nazlı, Müdür Yardımcısı Nail Özkan ve öğrencilerin katıldığı Çarşamba sohbetlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkla ilişkiler biriminin çalışma şekli hakkında bilgi verildi.

 Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen Yerel yönetimler programı Çarşamba sohbetinde sunum yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla ilişkiler Müdür Yardımcısı Yunus Kadakal Halkla ilişkiler birimini İstanbul’un vatandaşa açılan kapısı olarak tanımladı. Kadakal; “İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin halkla ilişkiler biriminin kurumsal düşüncesinin 29 Mayıs 1453’te İstanbul’un Fethinden 1 gün sonra kurulan İBB 30 Mayıs 1453 yılına dayandığını söyledi. İBB’nde belediyecilik kavramı akademik yönü ve sahada görev yapana bölümünün iç içe olduğu bir ortamdır. İBB’nin kırılma noktası 1994 yılında Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde halkla ilişkiler birimi olarak ilk defa beyaz masa birimi kurulmuştur. Vatandaşla birimler arasındaki bürokrasiyi kaldıran bölümü tasarlanmış o zaman. Köklü bir geçmişi olan bu birim o dönemde 6 kişiyle kurulmuştu. Şuanda 700 civarında halkla ilişkiler personeliyle hizmet vermektedir. Biz İstanbul’un vatandaşa açılan kapısı olarak bakıyoruz.” Şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik ilkesini yaşattığını ifade eden Kadakal; “İçtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar üreten bir belediyemiz var. Kamu hantallığı dediğimiz o git gel olayı yok artık. Biz halkla ilişkiler birimi olarak 700 kişiyiz, Kültürümüz vatandaşımıza önem veriyor. Halkla ilişkiler kavramı kamunun gülen yüzü olmalıdır. Bizler satış birimi değiliz, paydaşımız olan vatandaşın ürettiği bilgiyi yönetime ulaştırması için köprüler oluşturuyoruz, belediye adına da bilgileri vatandaşlarımıza iletiyoruz.” dedi.

 Haber / Foto: Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber