Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 11 Mayıs 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  30 yıldır Kurulan Perşembe Pazarı Esnafında Vatandaşında Yüzünü Güldürüyor   23.02.2016  
   Çınarcık ilçesinde 30 yıla aşkın süredir kurulan Perşembe pazarı, Çınarcıklıların ve pazarcı esnafının yüzünü güldürüyor.
   

Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odasına bağlı yaklaşık 700 pazarcı esnafı Perşembe günleri Çınarcık Taşliman mahallesinde kurulan pazarda tezgah açarak satışlarını gerçekleştiriyorlar. Çınarcık ilçe merkezinin yanı sıra Esenköy, Kocadere, Teşvikiye, Koru ve Çalıca bölgelerinden vatandaşların dört gözle beklediği Perşembe pazarında A’dan Z’ye her türlü sebze ve meyve çeşidini bulabiliyorlar.

Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Orhan S. Kalyoncu Çınarcık ilçesinde kurulan pazardan esnafların mutlu ayrıldığını dile getirerek, özellikle yaz aylarında pazarcı esnafının çok iyi iş yaptığını söyledi. Kalyoncu; “ Çınarcık pazarımız 30 senelik bir Pazar yerimiz, çoğu esnafımız eskiden beri burada Pazar kuruyorlar. Çınarcık’a köylerden ve çevre ilçelerden de vatandaşlarımız alışverişe geliyorlar. Yazın 2-2,5 ay güzel iş yapıyoruz, sebze ve meyve satışı yapan 700 esnafımız bulunuyor. Çınarcık’ta en büyük sorun kapalı bir Pazar yerinin olmamasıdır. Belediye Başkanımızla Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası olarak iyi diyaloglar içerisindeyiz. İleriki dönemler için Çınarcık’a çok güzel kapalı Pazar yeri yapılmasını temennimiz. Pazar yerinde Pazarcı esnaflarımıza fiyat etiketleri dağıttık, ürünlerin fiyat etiketsiz satılmamasını sağlıyoruz. Pazarcı esnafımızı özellikle market önlerine açılan tezgahlar sıkınıtya sokuyor. Yalova’da da Çınarcık’ta da hatta çevre illerde de marketler kaldırımları işgal ediyorlar ve pazarın o bölgede olduğu günlerde fiyatları aşağı çekerek pazarcı esnafımızı mağdur ediyorlar. Vatandaşımıza bu konuda çağrımız taze sebze ve meyve yemek istiyorlarsa günlük kurulan pazarlardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber / Foto: Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber