Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Kültür Sanat
  ÇTD Hız kesmiyor!   09.10.2019  
   1984 Yılında kurulan Çınarcık Turizm Derneği, Yalova’nın tek turizm derneği olarak faaliyetlerine devam ediyor. Türk folklorunu tüm dünyaya tanıtmak, yaygınlaştırmak, sevdirmek amacıyla kurulan Çınarcık Turizm Derneği uluslararası platformlarda da Çınarcık’ı ve Yalova’yı temsil ediyor.
   

Çınarcık Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk oyunları eğitmeni Ayseren Soyer gazetemize yaptığı açıklamada; “ Uluslararası bir çok festivale ev sahipliği yapıyoruz, bu sene Çınarcık Uluslararası 23 Nisan Festivali’nin 15.’sini gerçekleştireceğiz. Bir yandan da 3. Uluslararası Engelli Halk Oyunları Festivali, 3. Uluslararası 30 Ağustos Zafer Bayramı Festivali’ne hazırlıklarımız devam ediyor. Cumhuriyet Balosu Geleneği’mizi sürdüyoruz. Düzenlediğimiz festival gibi etkinlikler ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmakta çok önemli bir role sahiptir, derneğimizin amaçlarından bir tanesi folklorumuzu tüm dünyaya tanıtmaktır.”

“Türk Halk Müziği çalışmalarımız salı günleri 17.00 ile 20.00 arasında Cem Celal Hoşgör hocamız eğitmenliğinde devam ediyor. Halk oyunları çalışmalarımız çarşamba günleri 17.00 ile 20.00 arasında benim eğitmenliğimde devam ediyor. Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz”dedi. 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber