Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  “AFET’TE İLK 72 SAATİN ÖNEMİ ANLATILACAK”   09.12.2015  
   Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) tarafından Çınarcık ilçesinde Afet bilinç Eğitimi düzenleniyor. Eğitime katılacak olan vatandaşlara Eğitim Katılım belgesi verilecek.
   

Yalova ili genelinde çeşitli mahallelerde kurulmuş veya kurulacak Mahalle Afet Gönüllülüğü (MAG) oluşumunu desteklemek, ve gönüllü gurupları arasında işbirliği olanaklarını sağlamak amacıyla kurulan MAGDER Çınarcık ilçesinde gönüllülere eğitim düzenliyor.

Düzenlenecek eğitimler kapsamında MAGDER Yalova Dernek Başkanı Sabri Karaçam, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İleri ve Çamlık Mahallesi Muhtarı Mehmet Edepali Çınarcık Kaymakamlığı ve Çınarcık Belediyesini ziyaret ettiler.

Başta depremler olmak üzere meydana gelebilecek her türlü afete hazırlık, afet bilincini geliştirerek afet riskinin azaltılması ve afet durumunda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapmak ve profesyonel ekipler geldikten sonra da gerekli desteği sağlamak amacıyla gönüllü katılımıyla mahalle bazlı oluşturulmuştur.

 Yalova MAGDER Başkanı Sabri Karaçam, düzenlenecek eğitimlerin amacı hakkında Çınarcık Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Karaçam; “Afet bilinç eğitimleri çok önemli halkımızda bu eğitimlerle ilgili olarak çok büyük eksiklik var. Biz bu eksikliği tamamlamak istiyoruz. Bizimde ilk görevimizde Afet öncesi halkımızı Afete hazırlamak, afet anında arama kurtarma yapmak. Afetten sonrada bulunduğumuz yerde yeniden yapılanmada etkin bir rol almak. Bunun için ilçelerimizde kaymakamlar, belediye başkanları ve muhtarlarımızla sıkı diyalog kurarak, halkımızı hem eğitimlere hem MAG yapılanmasında gönüllü olarak çalışmaları için gerekli destekleri de onlardan alıyoruz. Türkiye’de ve Dünya genelinde olan depremlerde ilk 72 saatin önemi görülmüştür. Biz eğitimimizin içeriğinde ilk 72 saat, tehlike ve riskler afet anında ne tür davranış şeklinde bulunacağız, afetten önceki yapılacak hazırlıklar gelen vatandaşlarımıza tek tek anlatılıyor. Daha önce bu konuyla ilgili sürekli gündeme getirdik. Marmara’da deprem olacak ve meydana gelecek depremde İstanbul’da 30 Bin’e yakın bina yıkılacak. Arama kurtarma ekiplerini Yalova’ya beklemek biraz hayal gibi olur, çünkü bütün ekipler İstanbul’a yönlendirilecektir. Onun için yerelde güçlü bir şekilde örgütlenmemiz gerekiyor. Depremlerde %75 ‘ini halk kurtarıyor, bunlar da eğitimsiz halk. Mahalle Afet Gönüllüleri projesiyle bu halka eğitim ve ekipman vererek afetlere hazırlanan bir ekip olarak düşünebiliriz. MAG projesi eğitiminin bütün vatandaşlar tarafından kavranması gerekiyor. Alınacak bu eğitimler ilk önce vatandaşlın kendisi için sonra ailesi ve daha sonra da bulunduğu yerdeki akrabası ve eşi dostu içindir.” Şeklinde konuştu.

Haber/ Foto :Ozan SÖYLER  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber