Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Çınarcık’ta Öğrenci Temsilci Seçimleri Yapıldı   18.11.2015  
   Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amacıyla seçilen okul öğrenci temsilcileri bu kez ilçe temsilciliği için seçime gitti.
   

Okul öğrenci meclis başkanlığı için belirlenen seçim takvimiyle birlikte okullarda gerçekleşen seçimlerin ardından ilçe temsilci seçimleri yapıldı. Çınarcık ilçesini Yalova ilinde temsil edecek öğrenci meclis başkanlığı seçimi için okullarında temsilci olarak seçilen öğrenciler sandık başına gitti. Dört adayın yarıştığı İlçe öğrenci seçiminde, Çınarcık ilçesini Çınarcık Anadolu Lisesi 11/A öğrencisi Bircan Demir temsil etmeye hak kazandı.

 Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ öğrenci meclisi ilçe temsilcilerinin ilçeyi temsil etmenin yanı sıra, okul müdürleri ile yapılan bazı toplantılara da davet ederek aktif rol almalarını sağlayacaklarını ifade etti. Karadağ; “seçim kültürünün, demokratik kültürün, öğrencilik döneminden başlayarak çocuklarımıza aşılanması; o anlayışın, o kültürün kazandırılması, bizim için çok önemlidir. İlçe temsilcisi olarak seçilen arkadaşımızı yönetimi ile birlikte, okul müdürleri ile yapacağımız toplantılara ve ilçenin eğitim durumunu konuştuğumuz, değerlendirdiğimiz platformlara davet edeceğiz” dedi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber