Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 27 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Kültür Sanat
  Kocadere’de Halk Oyunları Kursu Başladı   11.11.2015  
   Çınarcık Halk Eğitim merkezi tarafından Kocadere ilk ve ortaokullarında Halk oyunları kursu açıldı. Halk oyunları eğitmeni Ayseren Soyer tarafından verilen kursa öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
   

Çınarcık ilçesi Kocadere köyü ilk ve ortaokulunda başlayan Halk oyunları kursunu düzenleyen Ayseren Soyer, Türkiye'nin halk oyunları alanında kadın davul ritimcilerinin başında yer alıyor. Bu özelliğiyle ön plana çıkan Soyer, Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra Uluslararası yarışmalarda da görev aldı. 1986 yılından beri Halk oyunları eğitmenliği yapan Ayseren Soyer, yaklaşık 15 yıldır Yalova’da halk oyunları dalında başarılı projelere imza atıyor.

Kocadere ortaokulunda başlayan Halk oyunları kursuna katılan öğrencilere Davul eşliğinde eğitim veren Soyer, öğrencilerin daha kısa sürede oyun öğrenmelerini sağlıyor.  Kocadere ilk ve ortaokullarında bulunan 120 öğrenciye verilecek halk oyunları kursunun ardından, öğrenciler 23 Nisan’da düzenlenecek olan Uluslar arası 23 Nisan çocuk festivalinde gösteri yapacaklar.

Halk Oyunları Eğitmeni Ayseren Soyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Kocadere ilk ve Ortaokulunda çatıkları kursun nisan ayına kadar devam edeceğini söyledi.  6 yöreye ait oyunları kursta öğreteceğini İfade eden Soyer, “Kültür ve medeniyetler beşiği olan ülkemiz, hemen hemen her yöresinde ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklere rastlanmaktadır. Bu da yurdun bu alandaki zenginliğinin bir göstergesidir. Öğrencilerimiz; Artvin, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ ve Van yöresine ait oyunları öğrencilerimiz oynayacaklar.” dedi.

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber