Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kocadere Ortaokulunda Seçim Heyecanı   11.11.2015  
   2015-2016 eğitim ve öğretim yılı okul öğrenci meclisi seçimleri okullarda devam ediyor. Çınarcık ilçesi Kocadere Ortaokulu da seçim heyecanını yaşadı.
   

Okul öğrenci seçimleri; Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amaçlıyor.

Bu amaçla Kocadere Ortaokulu da öğrenci meclisi seçimlerine giderek, okullarını ilçede temsil edecek öğrenciyi belirledi. 26.10.2015 tarihinde başlayan seçim takvimiyle birlikte; okul seçim kurulu, okul sandık kurulu, sınıf şube temsilcilerinin seçimi, sınıf şube temsilcilikleri arasından okul öğrenci temsilciliğine adaylık başvuruları, adayların propaganda yapması ve seçimin gerçekleşmesinin ardından sonuçların açıklanmasıyla son buldu. 5 adayın okul meclisi öğrenci seçimine katıldığı ve Demokrasinin en güzel şeklinin sergilendiği Kocadere Ortaokulunu 8/A sınıfı öğrencisi Fisun Akalın temsil etmeye hak kazandı.

Toplam 72 kişinin oy kullandığı seçimlerde, Okul Meclisi Öğrenci seçimine aday olan 5/A sınıfı Öğrencisi İnan Oruç 10 oy, 6/A sınıfı öğrencisi Azra Güder 12 oy, 7/A sınıfı öğrencisi Havva Yıldız 22 oy, 8/A sınıfı öğrencisi Meltem Mercan 4 oy ve 8/A sınıfı öğrencisi Fisun Akalın 23 oy aldı.

  Kocadere Ortaokulu Müdürü Hediye Sarılı seçimlerin düzenlenmesindeki amacı Çınarcık Gazetesine anlattı. Sarılı; “okul öğrenci meclisleri süreci 26 Ekim’de seçim takvimin oluşturulmasıyla başladı. Seçim kurulu, sandık kurulu ve şube temsilcilerinin ardından adaylığı kesinleşen 5 aday propaganda çalışmasına başladılar. Bu adaylar kendilerini tanıttılar, diğer sınıfları ziyaret edip orda da tanıtım çalışmasında bulundular ve okul başkanı oldukları takdirde okula nasıl katkılar sağlayacaklarını anlattılar. Okul öğrenci meclis başkanı okulumuzu temsil etmekle beraber, daha sonra ki süreçte ilçe seçimlerine de katılıp ilçe okul meclis başkanlığı içinde aday olacaklar. Biz bu seçimleri Demokrasi eğitimleri ve okul meclisleri kapsamında yapıyoruz. Amacımız; ; Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amaçlayan bir seçimdir.  Bizde öğrencilerimize bu değerleri kazandırmak amacıyla bu seçimleri en ince ayrıntısına kadar planlayıp uygulamaktayız.” Dedi.  

23 oy ile Okul öğrenci meclis başkanlığına seçilen 8/A sınıfı öğrencisi Fisun Akalın seçim öncesi yaptığı propaganda çalışmalarında; öğrenciler için sosyal, kültürel ve spor dallarında çeşitli aktivitelerin düzenleneceğini söyledi. Yıl sonunda Ankara ve Çanakkale illerine geziler düzenleneceğini ifade eden Fisun Akalın, 7,8 sınıflar için Yalova’daki liseleri ziyaret edeceklerini söyledi. 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber