Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kurt, “Hakkımı helal etmiyorum”   06.11.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 30 Mart yerel seçimlerinin 5 gün öncesinde belediyenin arsalarının satıldığını belirterek “Ben hakkımı helal etmiyorum. Hepsini geri almak için uğraşıyoruz” dedi.
   

Mahalle toplantılarına Hasanbaba Mahallesi ile devam eden Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, çarpıcı açıklamalar yaptı. Rauf’un Kahvehanesi’nde düzenlenen toplantıda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Avni Kurt, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçim sonrası görevi devralmasından bugüne yapılan çalışmaları aktardı. Görevi devraldığında belediyenin özellikle mali portresinin acınacak halde olduğunu kaydeden Kurt, 40 Milyona yakın borçla devraldıkları belediyenin şu anda 20 milyona yakın borcu bulunduğunu söyledi.

Göreve başlamasının ardından Ankara’daki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gittiğini kaydeden Kurt, şöyle devam etti:

“Belediyenin bilançolarını kendilerine gösterdim ve durumumu sordum. Türkiye’nin en borçlu 5 belediyesinden biri olduğumuzu söylediler. ‘Sen iflas etmişsin. Bu borçla hiçbir hizmet yapamazsın” dediler. Yüzde 286 borçlanma oranımız vardı. 371 firmaya borçluyduk. Çalışanların aylarca maaşları ödenmemişti. Çok şükür borcumuzu azalttık. Şu anda 17 firmaya borcumuz var. Aynı yetkiliye geçtiğimiz günlerde gittim. Bana ‘sen doğru adamsın, doğru işler yapıyorsun’ dedi. Benim için önemli olan da bu. Belediyenin bir kuruşunu bile kimseye yedirmem”

“Seçimden 5 gün önce arsa satıldı”

Kendisinden önceki dönemde belediyeye ait 588 dönüm arsanın satıldığını ifade eden Kurt, “25 Mart günü 9 tane arsa satıldı. Yani seçime 5 gün kala arsa sattılar. Niye sattınız o arsaları? Yangından mal mı kaçırdınız? 5 Milyonluk arsa satışı oldu. Bunlar hepimizin arsaları. 588 dönümün 250 dönümü Şenköy’de turizm imarlı arsa. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Ben hakkımı helal etmiyorum. Hepsini hukuğa taşıdım. Bundan sonrasını onlar düşünsün. İnşallah belediyemiz hepsini geri alacak. Alamadıklarımızın da parasını alacağız. Bugün itfaiye binası yapacağız, düğün salonu yapacağız yer yok. Düğün salonu için mezbahanın orayı belirledik. Son hafta orayı da satacaklardı. İyi ki satamadılar, oraya yapacağız” diye konuştu.

Çınarcık, şantiyeye dönecek

Kurt, kış aylarında Çınarcık’ın şantiyeye döneceğini ifade ederek “Şimdiden halkımızdan özür diliyorum. Ancak tüm şebekemizi yenileyeceğiz” dedi. 15 Nisan’a kadar çalışmaları bitireceklerini söyleyen Avni Kurt, “Önemli olan ondan sonrası. Karpuzdere’yi bitirdik. Üniversitenin oradan köy içine geliyoruz. Hasanbaba’ya su depomuzu da yaptık. Tamamen su şebekesi sorununu ortadan kaldıracağız. Ondan sonrası daha da önemli. 15 Nisan’ın ardından tüm yollarımızı, kaldırımlarımızı yenileyeceğiz. Yaza yepyeni bir Çınarcık sunacağız” dedi.

“Bugün köylerde düğün salonu var ama Çınarcık’ta yok” diyen Kurt, bu eksikliği de gidereceklerini müjdeledi. Avni Kurt, “Eski mezbahanın orada bulunan hayvan barınağımızı taşıyoruz. O arsaya modern bir kültür merkezi yapacağız. Halkımızın düğünlerini, organizasyonlarını yapacağı salonu olacak. Aynı zamanda sosyal tesisler olarak Çınarcıklılara hizmet verecek. Projesini çiziyoruz. Şubat ayı gibi ihalesine çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kurt, itfaiye binası için yer aradıklarını söylerken araç filolarını da genişlettiklerini söyledi. Temizlik konusunda daha az fiyatla daha iyi iş çıkardıklarını kaydeden Başkan Kurt, geçtiğimiz günlerde ISO 9001 belgesi aldıklarını da hatırlatarak “Bu belge öyle kolay alınmıyor. Yalova’da sadece Yalova Belediyesi’nde var. Kurumsallaşmamızı tamamlamak istiyoruz. Bu belge de kaliteli yönetildiğimizin ispatı” dedi.

 

 

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber