Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  TUBİTAK Bilim Fuarları   18.05.2018  
   Çınarcık’ta 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı sonuna yaklaşılırken okullarda bilim fuarları hareketliliği başladı. Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi, Koruköy Ortaokulu ve Esenköy Adnan Kapatan Ortaokulu hazırlanan eserleri TUBİTAK Fuarlarında sergiledi.
   

 Bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla oluşturulan TUBİTAK Bilim Fuarları yeni nesil mucitlerin hünerlerini sergileme fırsatı sunuyor.

Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi

Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri hazırladığı projeleri bilim fuarında sergiledi. Serginin açılışını Çınarcık Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ramazan Han ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Dr. Sabri Kan tarafından gerçekleştirdi. Görsel sanatlar öğrencisinin yaptığı çalışma ve müzik dinletisiyle karşılanan davetliler daha sonra projeleri tek tek incelediler. Fen Bilimleri ve Bilişim Teknoloji alanlarında proje hazırlayan öğrencilerin projeleri oldukça beğeni topladı.

Koruköy Ortaokulu

Koruköy Ortaokulu öğrencileri de TUBİTAK Bilim fuarına eser hazırladı. Okul bahçesindeki spor alanında sergilenen projeler beğeni topladı. Serginin açılışı Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Sertkaya, AK Parti Koru Belde Başkanı Yavuz Kanar, Okul Müdürü Umut Sapan, MHP Yalova Milletvekili aday adayı Arif Serçemeli ve davetliler tarafından yapıldı. Öğrenciler hazırladıkları projeleri ziyaretçilere anlattı.

Esenköy Adnan Kaptan Ortaokulu

Proje çalışmalarına Çınarcık’ın en uzak okulu olan Esenköy Adnan Kaptan Ortaokulu öğrencileri de dahil oldu. 40 öğrencinin hazırladığı 20 proje sergisinin açılışı, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Okul Müdürü Sabih Erincik ve davetliler tarafından yapıldı.

Haber: Yunus Ozan SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber