Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık Halk Eğitim Merkezinde Yeni Kurslar Açıldı   22.10.2015  
   Çınarcık Halk Eğitim Merkezi açtığı meslek edindirme kursları ile istihdamın önünü açıyor. Halk eğitim merkezi bünyesinde 2014-2015 eğitim - öğretim yılında 2016 kişi kurslara kayıt yaptırdı. Arap turist sayısının her geçen gün arttığı Çınarcık’ta, Arapça kurslar ve Araplara yönelikte Türkçe kurslar açıldı.
   

Çınarcık Halk Eğitim Merkezinde geçen yıl açılan kurslarda 678 bayan, 207 erkek belge aldı. Halk eğitim merkezi tarafından 2015-2016 eğitim –öğretim yılında açılan; yabancılara yönelik Türkçe, geleneksel el nakışları, hazır gereçlerle yapılan nakışlar, ev tekstil ürünleri hazırlama, koltuk sandalye ve giydirme, kadın giysileri dikimi, zikzak makine nakışları, kadın giysileri dikimi, kırk yama, kadın etek temel dikimi, masa tenisi kursu, bilgisayar kullanım kursu, oyalar, judo kursu, ahşap boyama, düz dikiş makinesi kursları devam ediyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ceylan  halk eğitim merkezi bünyesinde deavm eden kurslar hakkında bilgi verdi. Ceylan, “2015-2016 eğitim öğretim yılında genel kurslar, meslek edindirme kursları, okuma- yazma kursları, dil öğretim kurslarında ihtiyaçlara göre Çınarcık’ta ki vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda devam eden 17 kursumuz var, bu kurslarımızın 3 tanesini iş kur il müdürlüğü destekliyor. Üniversite sınavlarına hazırlanmak isteyen lise mezunu öğrencilere yönelik destekleme kurslarımız başladı şu ana kadar çevrenin he hangi bir ihtiyacına hayır cevabı vermedik.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Çınarcık Lisesi okul binasında hizmet verdiği için fiziki olarak yetersiz kalıyor. Çınarcık halkı da yeni bir halk eğitim merkezinin yapılması gerektiğini belirtti.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber