Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 09 Mayıs 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta su şebekesi sil baştan   09.10.2015  
   Çınarcık Belediyesi’nin başlattığı su şebeke çalışmaları son hızıyla devam ediyor.
   

Belediye Başkanı Avni Kurt, su şebeke hattını baştan aşağı yenileyeceklerini, çalışmaların 15 Nisan’a kadar tamamlanacağını söyledi. Çınarcık’ta su şebeke çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında şu anda Teşvikiye- Karpuzdere hattında yenileme çalışmaları başladı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Teşvikiye yolunda başlatılan çalışmaların ardından şehir içine girileceğini ve tüm şebekenin yenileceğini kaydetti. Kendisinden önceki dönemde ihalenin yapıldığını ancak firmanın iflas etmesi nedeniyle çalışmaların durduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Ben göreve geldiğimde su yoktu, firma yoktu, hat yoktu. Yeni bir firmayla ihalesine gittik ve çalışmalara başladık” dedi.

2 noktada şebekeyi bitirdiklerini kaydeden Kurt, yaz aylarının sona ermesiyle birlikte şehir içine girdiklerini ve 3 ekip halinde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kurt, şebeke hattının yenilenmesiyle kaçak sorununun da çözüleceğini, ilçenin bundan böyle su sıkıntısı yaşamayacağını belirtti. Başkan Avni Kurt, Hasanbaba’da yaptırılan su deposu sayesinde de günlük 10 bin ton su rezerv edildiğini söyleyerek “Şebeke hattını yeniliyoruz ancak su deposu olmazsa olmazımızdı. Daha önce maliyeti yüksek olduğu için vazgeçilmiş. Ancak ben yeniden projeye eklettim ve Hasanbaba’da depomuzu tamamladık. Toplam maliyeti 3,5 Milyon TL civarında. Bugün barajdan su verilmese Çınarcık’a 3 gün su verebiliriz” dedi.

Şebeke çalışmalarının 15 Nisan’a kadar bitirileceğini söyleyen Kurt, şunları kaydetti

“Şu anda çalışmalar son hızla devam ediyor. Müteahhit firmayla son derece uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bana söyledikleri 15 Nisan’a kadar tüm şebekeyi tamamlayacakları yönünde. Bununla birlikte biz de tüm sokaklara gireceğiz ve yollarımızı, kaldırımlarımızı yenileyeceğiz”

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber