Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 11 Mayıs 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Diğer
  Sel felaketinin ardından Yol iki yönlü trafiğe açılıyor   24.07.2017  
   Çınarcık ilçesi ve Koru beldesinde 4 Temmuz tarihinde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışıyor. Tarımsal alanda 110 kişinin büyük zarar gördüğü sel felaketinde Yalova – Armutlu yolunda ulaşımı sağlayan köprüde çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 20 gündür araç trafiğine kapalı olan ve Akköy köyü bölgesinden sağlanan ulaşım, yapılan servis yollarıyla yeniden seralar bölgesinden iki yönlü olarak sağlanıyor.
   

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi köprü çalışmaları ve servis yol yapımının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Yolun Yalova’ya iki yönlü olarak açılması için yapılan çalışmaları inceleyen Kaymakam Çiftçi, hafta sonu itibariyle yolun ulaşıma iki yönlü olarak ulaşıma açılacağını söyledi.
 İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan komisyonca hasar tespit çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını belirten Çiftçi,“Bugüne kadar 110 kişinin zarar gördüğü tespit edildi. İlçe kaymakamlığınca kurulan komisyonun tespit ettiği 2 Milyon 112 bin civarında tarımsal zarar var.” dedi.
Sel felaketi sonra yolun trafiğe kapandığını hatırlatan Çiftçi, “Yalova’yı Çınarcık ve Armutlu ’ya bağlayan yol büyük hasar görmüştü. Özellikle Koru Beldesi Seralar bölgesinde yol trafiğe kapanmıştı. Yaklaşık 20 gündür devam eden çalışmalar neticesinde yol tek yönlü olarak ulaşıma açılmış durumda ama bizim bütün çalışmamız bu hafta sonuna kadar yolu iki yönlü olarak ulaşıma açmak. Tabi ki çalışmalarda hava şartlarından dolayı bir iki gün sarkma olabilir ama bu hafta sonuna kadar Yalova’ya gidiş ve gelişi ana yoldan vermiş olacağız.Tabi şuanda bir köprü çalışması devam ediyor. Köprü çalışması bitene kadar yüzde 100 sağlıklı bir ulaşımı verme şansımız yok. Mevcut şartları zorluyoruz. Bu hafta itibariyle Yalova gelişini ana yoldan verip, gidişi de seralar bölgesindeki köpründen sonra bankacılar sitesi önünden vermeyi planlıyoruz. Bu şekilde Yalova’ya en kısa şekilde gidiş geliş istikametini oluşturacağız.” dedi.
Çalışmaların titizlikle takip edildiğini vurgulayan Kaymakam Çiftçi, “Bu noktada gerek Karayollarının, gerek müteahhit firmanın gerek bizlerin ve Jandarma’nın ciddi takibi var. Özelikle benim izinde olduğumuz süre içinde Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer’in ciddi bir gayreti oldu vekalet ettiği süre içerisinde. Ben gayret eden emek sarfeden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Büyük bir afetti. Dün İstanbul’da gördük doğanın gücü karşısında durmak mümkün değil. İlçemiz de bu felaketi can kaybı oluşmadan atlattı. Şu anda ki bütün çalışmalar trafiğin güvenliğini uygun sağlamakla ilgili, inşallah bu hafta itibariyle de sorun yüzde 90 oranında çözülmüş olacak.” Şeklinde konuştu.
Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber