Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kutlu Doğum Haftası   28.04.2017  
   “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”
   

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Çınarcık İlçe Müftülüğü tarafından hafta boyunca programlar düzenlendi. İlçe merkezi başta olmak üzere Ortaburun köyü ve Esenköy Beldesinde de düzenlenen konferans programlarında “Hz. Muhammed ve Güven Toplumu” konusu anlatıldı.

Kutlu Doğum Haftası programlarının ilki Çınarcık Hüdaverdi Aydın Ortaokulu konferans salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan programda Hasanbaba Camii İmam Hatibi Abubekir Özdoğan tarafından Kuran – ı Kerim tilaveti okundu. Taşliman Camii müezzini İsmail Özdemir’in okuduğu sela eşliğinde salonda bulunan vatandaşlara gül takdim edildi. Çınarcık İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit yaptığı açılış konuşmasında salonda bulunan davetlileri birlik, beraberlik, kardeşlik ve güven adına kucaklaşmaya davet etti.

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yavuzyiğit, “Kutlu Doğum haftası yaklaşık 28 yıldır kutlanıyor. Bunun amacı Hz. Muhammed Mustafa’yı (S.A.V) anlamak, onun hayatında yaşamış olduğu evrensel mesajları hayatımıza tatbik etmektir. Hz Muhammed’in aşkıyla yanan gönüllerin, her yıl farklı tema bir çerçevesinde bir araya gelmesidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu senede toplumumuzun ve dünyanın içinde bulunmuş olduğu şartlar muhakemesinde, Hz. Peygamber ve güven toplumunu bizlerin dikkati nazarına sunmak üzere haftanın teması olarak belirlediler.” şeklinde konuştu.

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi de programda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Aslında her geçen gün O’nu daha çok özlüyoruz. Mananın yerini maddenin aldığı bu zamanda Efendimize ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Evet, biz birbirimize yabancılaştık. Birbirimize neredeyse düşman olduk, kendimize yabancılaştık. Kendimize yabancılaştıkça da Efendimize yabancılaşıyoruz maalesef. Müslüman Müslümanın kardeşidir, anlayışını maalesef kaybediyoruz. Kaybettikçe Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşı hüküm sürüyor. Biz ne zaman efendimizin getirdiği bu kutlu mesajdan ayrıldıysak, her zaman sıkıntı çektik. Özümüze dönmeli, efendimize geri dönmeliyiz ve onun kutlu mesajı yolunda hareket etmemiz gerekiyor.”

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler anlattı.

İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum programları kapsamında Esenköy beldesi ve Ortaburun Köyünde de programlar düzenlendi.

YUNUS OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber