Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 16 Nisan 2024 Salı
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
   Kamil Yaman iddialara cevap verdi   29.08.2015  
   Kamil Yaman, ‘Koru Beldesi’nde yaşanan olaylar çok üzücü’Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Ağustos ayı başında Koru beldesinde yaşanan Murat Özdemir cinayeti sonrasında kendisi hakkında basında çıkan birçok asılsız iddialara, cevap verdi.
   

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’a, Koru’da yaşanan cinayet, yakılan-yıkılan kamu malları ve hakkında iddia edilen yolsuzluk suçlamalarına cevap veren Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Murat Özdemir’in öldürülmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu, Koru Belediyesi’ne ait kamu mallarına zarar verenler hakkında yasal işlem başlattığını, kendisi hakkında iddia edilen yolsuzluk suçlamalarına ise, “En çok bu ağrıma gidiyor. Yıllarca, yolsuzlukla mücadele eden, bu düşüncesinden dolayı bir takım karanlık güçlerin hedefi haline gelmiş biri hakkında, iftiralarda bulunanları Allah’a havale ediyorum. Ayrıca, yasal işlem de başlatacağım” dedi.

 

 Murat Özdemir’in ölümü  tüm belde halkını üzdü

   5 Ağustos 2015 tarihinde sabaha karşı Koru Beldesi’nde yaşanan Murat Özdemir cinayeti sonrası Koru’da yaşananları anlatan Kamil Yaman, “Cinayete kurban giden 35 yaşında ki Murat Özdemir benim sevdiğim bir insandı. Son dönemler de mali durumu iyi değildi. Psikolojisi kötüydü. Cinayeti işleyen H.G.’nin avuç içi onlarca defa kesildiği iddiaları var. Koru’da bu cinayetin işlenmesi hepimizi üzdü” diye konuştu.

 

Cinayet zanlısı H.G, Belediye’nin taşeron işçisiydi

  Yaman, cinayeti işleyen H.G. hakkında, “6 yıldır Koru Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan H.G. Mesire alanın temizliğinden sorumluydu. Biz siyaset yapıyoruz. Kalıcı konutlarda birçok etnik kimlikte vatandaşımız var” dedi.

  Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, “Biz, Kürt, Laz, Çerkes, Göçmen ayrımı yapamayız. Hepsi Koru Belde hudutları içinde oturan vatandaşlarımız ve seçmenlerimizdir.

  H.G. hakkında, Koru Belde sakinleri tarafından şimdiye kadar herhangi bir şikayet olmuş mu?

  Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, “Biz, Kürt, Laz, Çerkes, Göçmen ayrımı yapamayız. Hepsi Koru Belde hudutları içinde oturan vatandaşlarımız ve seçmenlerimizdir. H.G. hakkında Koru Belde sakinleri tarafından şimdiye kadar herhangi bir şikayet olmuş mu?

  Sabıkalı birçok kişiyi kamu kurumlarında istihdam etmemiz gerekir. Cezaevinden çıkan bir insana siz kucak açıp, ekmek vermezseniz, bu kişiler yarın bir gün tekrar suç işleyecek konuma gelirler. Bundan toplum olarak hepimiz zarar görürüz” ifadelerini kullandı.

 

Kamu mallarına zarar verenler, yargı önünde hesap verecek

  Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, “Koru Belediyesi’ne ait mallara zarar verenleri gerekli mercilere şikayet ettik. Kamu mallarını yakıp, kırıp, yıkmanın hesabını yargı önünde vereceklerdir. 

  Beni Koru Belediye Başkanlığı görevimde yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben, iki defa %60’larla Koru Belediye Başkanlığına seçilmiş biriyim. Belediye Başkanlığı benim için bir hizmet aracıdır” şeklinde konuştu.

 

Yaman, ‘Yıllarca, yolsuzlukla mücadele eden biri olarak, yolsuzluk yapmakla suçlanmak çok üzücü’

  Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, kendisi hakkında yapılan yolsuzluk iddialarına sert sözlerle cevap verdi.

  Yaman, “Yolsuzluklarla mücadele eden birinin yolsuzluklarla işi olmaz. Ben 6 yıldır Koru Belediye Başkanıyım. Hangi ihaleye bir yakınım girmiş. Hangi ihaleden bir avanta almışım. Bunu ispat etsinler. Koru Belediye Başkanlığından istifa ederim. Koru Belediyesi, Yalova’nın en şeffaf belediyesidir. Bütün ihale dosyalarını gelin kontrol edin. Biz buna her zaman açığız. 6 yıllık Koru Belediye Başkanlığım döneminde sadece bir defa yurt dışı seyahatim oldu. Ben, tüm Avrupa’yı başkan olmadan önce, gezip dolaşan biriyim.

  Benim ve ailemin malvarlığı bize yeter de artar bile. Yıllarca, çiçekçilik kooperatifinde yolsuzluklarla mücadele eden biri olarak, ‘Koru Belediyesi’nde yolsuzluk yapılıyor’ iftiralarına uğramak beni çok üzdü.

  Bu iftiraları atanlar da yargı önünde hesap verecekler. Benim alnım ak, hiç kimseye vermeyeceğim bir hesabım yoktur” diye konuştu.

Haber: Ayhan Polat

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber