Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yalova'nın en temizi Çınarcık   20.08.2015  
   Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi Temmuz ayı verilerine göre Yalova’da en temiz plajlar Çınarcık’ta çıktı. Verilere göre Çınarcık’ta ki 3 plajda sıfır kirlilik belirlendi.
   

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi tarafından belirli periyotlarla yapılan analizlerin sonuçları açıklandı. http://yuzme.saglik.gov.tradresinde açıklanan verilere göre Çınarcık’ta bulunan 3 temiz Yalova’nın en temiz plajları olarak belirlendi.

Taşliman, Üçreisler Özenler Mevkii ve Kum Plaj’da alınan numune sonuçlarında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı. Böylece Çınarcık sahillerinin Yalova genelinde en temiz deniz suyuna sahip olduğu belirlendi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, göreve gelmelerinin ardından ilk önem verdikleri noktanın ilçenin temizliği olduğunu belirterek bu anlamda deniz suyu temizliğinin de öncelikleri olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde ilçedeki 2 önemli plajın temizlik, can güvenliği, yüzme suyu kalitesi gibi konularda mavi bayrak aldığını söyleyen Avni Kurt, “ Deniz suyumuzun kalitesi Sağlık Bakanlığı’nın bu son verileriyle de kanıtlanmış oldu. Ayrıca arıtma tesisimizin gayet iyi bir şekilde çalıştığı da bu verilerle bir kez daha ortaya çıktı. Turizm konusunda çok iddialı adımlar atıyoruz. Bu anlamda deniz suyumuzun kalitesinin de iyi bir oranda çıkması bizi sevindirdi. Yaz döneminde nüfusumuz çok artmasına karşın arıtma ve deniz suyu kalitesinde iyi netice almamız sevindirici. Denizimin kalitesi mavi bayrakla da taçlanmıştı. Şimdi bu veriler de plaj ve Tatil konusunda Çınarcık’ın ne kadar önde olduğunun göstergesi oldu” diye konuştu.

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber