Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta Kadınlara Anlamlı Kutlama   09.03.2017  
   Çınarcık Belediyesi, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen kutlamada Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, kadınlara Atatürk’ün Nutuk kitabını dağıttı.
   

Etkinliğe yüzlerce Çınarcıklı bayan katıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve eşi Elif Kurt, Kadınlar Günü eğlencesine katılan vatandaşları kapıda karşıladı. Kadınlara Atatürk’ün Nutuk adlı eserini dağıtan Başkan Kurt’a belediye meclis üyeleri Ömür Ertürk, Yüksel Ada, Coşkun Parlak, Ali Kırıcı, Tahsin Yener, Harun Karademir ve Hakkı Çelik de eşlik etti. Kutlamaya İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile CHP Çınarcık İlçe Başkanı Erkan Birgin de katıldı.

Kadınlara çeşitli ikramların yapıldığı eğlence öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Avni Kurt, “Kadın olmadan dünyada hayat olmaz” dedi. Bu yılki Kadınlar Günü’nde özel bir hediye düşündüklerini ifade eden Kurt, “Düşündük ki Türk toplumunda Atatürk olmasaydı kadının toplumda yeri bu konumda olmazdı. Bugün toplumun her kesiminde kadınlarımız ön plandaysa bu Atatürk’ün sayesindedir. O yüzden sizlere onun en önemli eserini hediye etmeyi uygun gördük. Her evde mutlaka bulunması gereken bir eser” diye konuştu.

Siyasette ve yerel yönetimlerde de kadınların önemine değinen Kurt, “Keşke kadın belediye başkanlarımızın da sayısı artsa. Denizli’nin Bozkurt ilçesinin kadın belediye başkanı var. Şimdi Bozkurt Belediyesi ile kardeş şehir ilişkileri başlattık. Kadın meslektaşımla ortak çalışmalar yapacağız. Bir sloganımız vardı. Şimdi sizlerin yüzlerine baktığım zaman da gülen yüzler görüyorum. Gülen yüzünüz hiç eksilmesin” dedi. Başkan Kurt, Türk toplumunda kadının oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Kurt’un ardından Kaymakam Abdullah Çiftçi de kadınlara hitap etti. Kaymakam Çiftçi, “Kadın ve erkek eşit değildir. Kadın, erkekten daha üstündür ve öndedir. Bir toplumun temel taşı kadındır. Bu yüzden toplumu mutlu etmek istiyorsak öncelikle kadınları mutlu etmeliyiz” dedi.

Başkan Kurt, etkinliğe katılan kadınlara karanfil de hediye etti. Gülfem Aras’ın sunuculuğunu yaptığı programda yerel sanatçı Erkan Demir’in şarkılarıyla eğlenen kadınlar yaklaşık iki saat boyunca stres attı.

YUNUS OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber