Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü   03.03.2017  
   Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürlüğü 3 Mart Dünya yaban hayatı günü dolayısıyla öğrencilere eğitim, yaban hayvanlarına ise yiyecek verdi.
   

3 Mart Dünya yaban hayatı günü nedeniyle Çınarcık Firuzan Kınal Ortaokulunda öğrencilere yönelik yaban hayvanları konusunda eğitimler verildi. Yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebiliriği konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Cumhur Ersöz tarafından öğrencilere bilgiler verildi. Buradaki eğitim çalışmalarının ardından ekipler yaban hayvanları için ormanlık alana yiyecek bıraktılar.

‘10 ton sakatat ve 5 ton besi yemi’

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar şube Müdürü Nevzat Alğan, Yaban hayvanlarının bulundukları doğal ortamda kalmaları ve köylere inmemeleri için kış boyunca yapılan yemleme çalışmaları kapsamında 10 ton tavuk sakatatı, 5 ton ise besi yemi dağıtıldığını belirtti.

Alğan “Okullarda öğrencilerimize yönelik eğitim vermekteyiz. Eğitimin amacı da yaban hayvanlarının korunması, doğanın korunması, tabiatın korunması ve tabiatın sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli olan yaban hayvanlarının gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması için eğitimler vermekteyiz. Eğitimimizi de veteriner hekimimizin nezaretinde, bakanlığımızın sunmuş olduğu program dâhilinde yapmaktayız. “ dedi.

 

Yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmalarına da devam edildiğini söyleyen Alğan; “Programlarımız dâhilinde yemleme çalışması devam etmektedir. Bunlardan en önemlisi yüksek kesimlerde, karın olduğu, yaban hayvanlarının hareket edemeyeceği ve beslenme yapamayacağı alanlarda özellikle buğday, arpa, saman vb. yemler dağıtılmaktadır. Bunun içinde yılın başından itibaren çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Bu kış sezonu boyunca yaptığımız çalışmalarda 5 ton besi yemi ve 10 ton tavuk sakatatını yaban hayvanları için, ormanın derinliklerine bırakarak, hayvanların daha rahat beslenmelerini sağlamaktayız. Amacımız burada hayvanların insanlara zarar vermeden, köylere inmeden bulunduğu doğal ortamda beslenmelerini sağlamaktır. Bulunduğumuz bölgede; ayı, domuz, tilki, çakal ve kuş türlerimiz bulunmaktadır. Bu hayvanların aşağılara inmelerini engelleyerek, buradaki beslenmelerini gerçekleştirmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

3 araç ve 15 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Alğan, “amacımız okullarda yeni nesle doğanın, tabiatın ne olduğunu öğretmek, yaban hayvanlarını besleyerek de sürdürülebilirliğini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

YUNUS OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber