Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Yaralı boz doğanı tedavi altına alındı   23.02.2017  
   Teşvikiye Beldesinde bahçe tellerine çarparak yaralanan yaralı boz doğanı tedavi altına alındı. Nesli tükenmekte olan boz doğanı yaralı olarak bulan Teşvikiyeli vatandaşlar, durumu Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi.
   

Yaralı olarak bulunan Boz doğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı boz doğana ilk müdahale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Çınarcık şefi Emre Can Çelik ve Veteriner Hekim Cumhur Ersöz tarafından yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çınarcık İlçe şefi Emre Can Çelik gelen ihbar doğrultusunda Teşvikiye Beldesinde yaralı doğan olduğu ihbarının kendilerine ulaştığını söyledi. Çelik, Bu ihbar üzerine alana geldik ve ilk müdahalesi yapılmak üzere yaralı doğanı alıyoruz. Daha sonra yeniden doğal yaşam alanına bırakılacaktır.” dedi.

Nesli tükenmekte olan yaralı Boz doğan’ın ilk muaynesesinde herhangi bir kırıl ve açık yaralanmasının olmadığını belirten Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Cumhur Ersöz’de yaralı doğanın tedavisinin ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağını söyledi.

“Yapılan ilk muayenesinde doğanın herhangi bir kırık, çıkık veya açık yaralanması yok fakat biraz halsiz düşmüş. Birkaç gün gözetimimiz altında kaldıktan sonra muhtemelen eski sağlıklı günlerine kavuşacak. Doğanımız nesli tükenen ve aynı zamanda av komisyonunca korunan hayvanlar sınıfındandır. Geçen sene vatandaşlarımızın ihbarlarıyla 36 adet yaban hayvanımıza müdahalemiz yapıldı ve doğal yaşam ortamına tekrar bırakıldı. Bu yıl şuana kadar 61 hayvana müdahale ettik. Gerek su kuşları, gerek yaban hayvanları olsun hepsine müdahale ettik ve doğal ortamlarına saldık. Doğanımızda muhtemelen en kısa sürede eski sağlıklı günlerine kavuşacak. Biz anlayışı için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz.” dedi.  

Yaralı boz doğanı bularak veteriner hekime teslim eden Şaban Arslan ise şunları söyledi; “Av peşindeyken hayvan yoldaki tel örgüye çarpıyor ve darbeden dolayı yere düşmüştü. Bizde baktık nesli tükenen hayvanlarımızdan doğanımız, çok asil bir hayvan. Bizde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünü aradık durumu kendilerine bildirdik. Geldikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Karada aslanların, havada ise bu doğanların liderliği sürüyor. Bu bambaşka asil bir hayvandır.” dedi.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber