Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Kızılcık’ta Mantari hastalığı önleme çalışmaları   23.02.2017  
   Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy köyünde çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan Kızılcık meyvesinde önceki yıllarda yaşanan verim düşüklüğü nedeniyle, çiftçilere budama ve kimyasal mücadele eğitimleri verildi.
   

Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü tarafından Kasım ayında Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy’de yapılan çiftçi toplantısında Kızılcıkla ilgili verim düşüklüğü sorununu dile getiren çiftçilere yönelik olarak uzmanlar tarafından uygulamalı budama eğitimi düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Kızılcık konusunda uzman teknik personeller, Çınarcık İlçe Müdürü Hakan Demirhan ve teknik personelleri ile Kızılcık yetiştiricilerinin katıldığı uygulamalı budama eğitiminde Ziraat Mühendisi Dr. Nesrin Aktepe Tangu tarafından Kızılcık ağacında nasıl budama yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

 

2016–2017 üretim sezonu için kızılcık yetiştiricilerine yönelik uygulanan eğitim programı çerçevesinde Kızılcık yetiştiricilerine budamanın yanı sıra kimyasal mücadele yöntemlerini içeren bilgiler de ayrıntılı olarak anlatıldı. Uzun yıllardır kızılcık meyvesinde görülen ve verim kaybına neden olan unsurların başında gelen mantari hastalığa karşı uygulanacak kimyasal mücadele için Bakanlıktan alınan özel izne istinaden kullanılacak ilaç içerikleri ve uygulama yöntemleri konusunda ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

 

Şenköydeki Kızılcık bahçelerinde hastalık etmenlerinin belirtileri ve mücadele programı dikkatle izlenmeye devam edileceği ve eğitim ve yayım çalışmaları üretim sezonu boyunca sürdürüleceği belirtildi.

 

 

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber