Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 25 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Kültür Sanat
  Iraklı ressamdan “portreli” teşekkür   19.02.2017  
   Çınarcık’a 1,5 yıl önce yerleşen Iraklı Ressam hayranlık duyduğu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portrelerini çizdi.
   

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle ailesiyle birlikte göç ederek Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yaşamaya başlayan Iraklı Ressam, Khaıry Hasab Allah AL – Anbuge, Türkiye’yi çok sevdiğini belirtti. Bağdat Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi öğretim görevlisi olan Khaıry Hasab Allah Al –Anbuge ve eşi Hend Adnan Kadhım Al – Sammarraı’da evlerinin her köşesini yağlı boya resimlerine yer veriyorlar.

Hayranlık duyduğu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portrelerini çizen Khaıry Hasab Allah Al –Anbuge, birçok ülkede istikbal olmadığını ancak Türkiye’de problem olmadığını söyledi. Al –Anbuge şunları kaydetti: “Ben 1, 5 yıl önce ailemle birlikte Çınarcık’a geldim. Irak Bağdat Üniversitesi’nde ressam ve öğretim görevlisi olarak görev yapıyordum. Türkiye’yi çok seviyorum, burada gördüğüm manzara resimlerini yapıyorum. Ben Erdoğan’ı seviyorum. Çünkü, bizlerin Türkiye’de yaşamasına müsaade ediyor ve Arapları seviyor. Ben bir çok ülkeye gittim, oralarda İstikbal yok ama Türkiye’de problem yok ve insanları çok iyi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’ün resimlerini çizen Iraklı Ressam Khaıry Hasab Allah Al –Anbuge, “Türkiye’nin bu kadar güzel olmasının sebebi Atatürk, ondan sonra da Erdoğan’dır. Bende onların resimlerini yaptım. Erdoğan çok iyi ve akıllı insandır.” dedi.

 

Iraklı ressamın eşi Hend Adnan Kadhım Al – Sammarraı’da Türkiye’de araplarla ilişkilerin çok iyi olduğunu belirtti.

“Ben Türkiye’yi seviyorum. Çünkü burası çok güzel, burada hayat güzel, komşular hepsi çok iyi. Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir insan. Erdoğan Arapları çok seviyor. Burada Araplarla çok iyi ilişkiler var, bunları sebebi Erdoğan’dır. Her ülke Arapları sevmiyor ve oraya gitmek için vize gerekiyordu. Irak’ta şimdi hayat çok zor. Sadece Türkiye de problem yok. Türkiye’nin her yerinde yaşayabiliyoruz. Biz buraya geldiğimizde gurbet yaşamadık. Her tarafta aile ortamı var, komşuluk ilişkileri çok iyi. Bize annemiz, amcamız ve arkadaşları gibi yaklaşıyorlar. Burayı çok seviyorum sadece bir tek sorunumuz var. Oda benim ve eşimin işi yok. Ama Türkiye’yi çok seviyorum.” dedi.  

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber