Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  65 Yıl sonra okumayı öğrendi   08.02.2017  
   Çınarcık Halk Eğitim Merkezi ve Çınarcık Kent Konseyi tarafından, “Yetişkinlere yönelik okuma – yazma” kursuna yoğun ilgi oluştu.
   

Çınarcık Kent Konseyinin ev sahipliğinde düzenlenen okuma -  yazma kursunda çeşitli sebeplerden dolayı okuyamayan kadınlar, açılan kursa okumayı öğreniyorlar. Bebeği ile birlikte kursa katılan anneden, 65 yıl sonra okuma imkanı bulan torun sahibi annelere kadar birçok kadın kendilerine sunulan imkandan faydalanıyorlar.

Okuma – Yazma kursuna katılan 65 yaşındaki Kadirye Pişkin, çocukluk yıllarında Diyarbakır’da yaşadığını ve o yıllarda kız çocuklarının okula gönderilmediğini söyledi.

Pişkin, “anne ve babam beni okula göndermediler. O yıllarda Diyarbakır’da yaşıyordum. Kız çocuklarını okula göndermiyordular. Ben de o nedenle cahil kaldım. Şuan Çınarcık’ta oturuyorum ve okuma – yazma kursuna geldim. İnşallah başarılı olacağım. Okuma yazmam olmadan önce herkese sorular soruyordum. Adres bilmiyordum, nereye gideceğimi bilmiyordum. Tarif üzerine her yere gidiyordum. Şimdi serbest olurum inşallah. Okuma yazmayı çözdükten sonra serbest meclise kadar gidebilirim. Ben eşimle birlikte yaşıyorum. Telefonuma bir mesaj geldiğinde okuyamıyor ve yanımdakilere okutuyordum ama şimdi rahatlıkla okuyabilirim. Okuma yazmayı öğrendikten sonra her yere gidebiliyor ve her mesajı da okuyabiliyorum. Kendimi çok rahat ifade edebilirim.

Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Köyde olsa Türkiye sayılır, her yer Türkiye’dir bizim için bu nedenle herkes okuma yazmayı öğrensin. Kız çocukları okula gitsin. Anne ve babaları engel olmasın onlara, üniversitelere kadar okusunlar. Okuyarak, doktor, mühendis ve avukat olabilirler, cahil kalmasın kimse. Kız ile erkek arasında hiçbir fark olmadı olmayacak bundan sonra da. İyi bir Türkiye’de yaşamak istiyorsanız herkes çocuklarını okula göndersin.” Şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni olan emekli öğretmen Havva Serpil Altınay, Halk Eğitim merkezi bünyesinde yetişkinlere yönelik düzenlenen okuma yazma kursunun, Çınarcık Kent Konseyi bünyesinde devam ettiğini belirtti. 8 öğrencisinin olduğunu ifade eden Altınay, “Öğrencilerimin hevesi beni çok mutlu ediyor. Hatta dışarda görenler hocam burada kurs varmış diye eşini teşvik edenler var. Yıl 2017 ve hala okuma yazma bilmeyenlerin olması beni çok üzüyor. Onun için ne olur, çocuklarınızı kız erkek ayrımı yapmadan, doğu batı demeden lütfen çocuklarınızı okula gönderin.” dedi.

OZAN SÖYLER    

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber