Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 26 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık EMİTT fuarında tanıtılacak   18.01.2017  
   Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla bölge sektörünün büyümesine doğrudan katkı sağlıyor. 80 ülke 81 ilden katılımcıların yer aldığı fuara Çınarcık Belediyesi bu yıl ikinci kez katılıyor. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık’ın her yönünü EMİTT 2017 fuarında tanıtacaklarını söyledi.
   

Çınarcık işinin, Çınarcık’ın kolonyasının ve Çınarcık’ın balının başta olmak üzere Çınarcık’ın her yönünün EMİTT Fuarında tanıtılacağını belirten Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, şunları söyledi;

“Emitt fuarına Çınarcık olarak ikinci kez katılıyoruz. Bundan önce Çınarcık Belediyesi hiç katılmamıştı, geçen yıl ilk defa bizimle katıldı. Bizim için bir tecrübe, 81 vilayet 81 ülke katılıyor. Bütün dünya oraya akıyor. Bizde inşallah Yalova Kültür ve Turizm il Müdürlüğünün standında Çınarcık olarak ayrı bir alan hazırlıyoruz, sunumumuz çok farklı olacak. Çınarcık’ı herkese tanıtmak istiyoruz, fark yaratmak istiyoruz. Çok etkili olduğuna inanıyorum, çünkü geri dönüşler ondan sonra hızlanıyor. Hiç Çınarcık’ın ismini hayatında duymamış insanlar, Marmara böyle bir yer olduğunu öğrendiler. Bizde bunu amaçlıyorduk. Bu yıl Çınarcık işi ile ilgili çok ciddi bir sunum yapacağız. Çınarcık işinden elbiseler dikildi, manken üzerinde tanıtımı olacak. Geçen yıl elde ettiğimiz tecrübeye, bu yıl daha fazla şey katarak yapmak istiyoruz. Çınarcık’ın zeytinyağını, Çınarcık’ın balını, Çınarcık’ın kolonyasını vatandaşlarımıza sunuyoruz.” dedi.

“Fuarın geri dönüşlerini alıyoruz”

Kurt; “26 – 29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar özellikle hafta sonu çok kalabalık oluyor. Geçen yıl Hababam sınıfını davet etmiştim. Onlar katılarak standımızı ziyaret etmişlerdi. Biz Emitt 2017 fuarında Çınarcık’ı tanıtmak istiyoruz, Çınarcık’ı ulusalda da tanıtmak istiyoruz. Biz geçen yıl orada kardeş şehir bağlantıları yaptık. Güney Kore’den bir şehir bizimle kardeş olmak istedi. Çınarcık işini gören yetkilileri el emeği çalışmayı gördükleri için kardeş şehir olmak istediler. Biz tabi Kardeş şehir konusunda biraz temkinli adımlar atıyoruz. Özellikle Makedonya’dan bir kardeş şehrimiz var şuan, Radovic şehri. %35’i Türk ve Müslüman olan bir yer. İkinci kardeş şehrimizde 10 gün önce Fransa’dan Phalsbourg ilçesi ile kardeş şehir olduk. Şimdi ise üçüncü kardeş şehir olarak da Almanya Münih’ten bir kardeş şehir görüşmemiz var. Bizden önce bunlar yoktu, benle birlikte oluştu. Avrupa Birliği projelerinde kardeş şehirler ön plana çıkıyor ama siz tanınmıyorsanız olmuyor.” dedi.

“2017 imalat yılımız olacak”

Kurt, “Denizimizin güzel olması çok önemli, ,insanlar buraya tatile geliyorlar. 2017 yılında yapacağımız yeni yatırımlar daha çok kişiyi ağırlayacağız. 2017 yılı bizim için imalat yılı olacak, bugüne kadar birçok şey yaptık ama somut yapılar olarak da vatandaşlarımız 2017 yılında bunları daha net görecekler. Burada yaşayanlar farkı yaşayacaklar. Benim geçen sene ki sloganım “Terk edilen değil, tercih edilen Çınarcık”, inşallah bunun devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber