Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Eğitim
  Karadağ, “Çınarcık’ın başarı çıtası yükseliyor”   08.01.2017  
   Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, TEOG sonuçlarını değerlendirdi. Çınarcık ilçesinin geçen yıla oranla % 4 artış gösterdiğini belirten Karadağ, % 62’lik oranla Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç alındığını söyledi.
   

2016 – 2017 I. TEOG sınav sonuçlarından memnun olduklarını belirten Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, “Çınarcık olarak başarı çıtamızı her geçen gün yükseltiyoruz” dedi. Karadağ, “2016 – 2017 öğretim yılı I. TEOG sınav sonuçlarımız açıklandı. Çınarcık olarak başarı çıtamızı günden güne yükseltiyoruz ve her yıl başarımız yükseliyor. Bu yıl genel ortalamaya baktığımız zaman ilçe ortalamamız % 62.00 düzeyinde. Geçen yıl I. TEOG sınavında % 57 oranındaydı. Bu yıl ise % 62’ye yükseltmiş bulunuyoruz. Çınarcık’ta ortaya konulan emeğin, çabanın, gayretin neticesi olarak önümüze çıkan bir başarı tablosudur. Bu başarıdan dolayı öğretmen arkadaşlarımı, okul yöneticisi arkadaşlarımı ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Başarı ortalaması en yüksek okulun, Teşvikiye Cumhuriyet Ortaokulu olduğunu belirten Karadağ, “Bu başarı bazı okullarımızın Yalova ortalamasının çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Bunlardan Teşvikiye Cumhuriyet Ortaokulu % 71’lik başarı ortalamasıyla Yalova’nın en iyi okullarının arasında yer alırken, aynı şekilde Esenköy Adnan Kaptan Ortaokulu %66’lık düzeyi ile Yalova ortalamasının üzerinde, Kocadere Ortaokulu % 63 ‘e yakın başarıyla iyi bir seviye yakalamış durumdalar. Diğer okullarımızın da başarı seviyesi iyi durumda. I. TEOG başarısından memnunuz. Bu bize iyi yolda olduğumuzu, iyi bir çalışma programı uyguladığımızı, dolayısıyla okullarımızda açmış olduğumuz destekleme ve yetiştirme kursularının çocuklara önemli derecede bir katkı sunduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Günden güne Çınarcık’ın başarı seviyesi yükseliyor. Bu bize ayrı bir mutluluk veriyor. Türkiye ortalamasının zaten şuan çok üstündeyiz. Yalova’nın geçen yıl ki başarı ortalaması %64’tü, biz %62’yi yakalayarak aramızdaki farkı önemli derecede azaltmış bulunuyoruz. II. TEOG başarımız her zaman I. TEOG başarımızdan daha yüksek olmuştur. II. TEOG sınavında da çocuklarımızdan ümitliyiz, daha iyi bir başarı yakalayacaklarından eminiz.” dedi.

Başarının elde edilmesinin bir takım çalışması olduğunu belirten Karadağ, “Bir takım çalışması, bir ekip çalışması içerisindeyiz. Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor. Ayrıca velilerimizin de bu başarıda katkıları çok büyük. Onları da emeklerinden, ilgi ve alakalarından dolayı tebrik ediyorum. inşallah önümüzdeki sene sonu lise yerleştirmelerinde çocuklarımız iyi okullarda Fen Lisesi düzeyinde çok sayıda çocuğumuzu iyi okullara yerleştirip bu başarımızı taçlandıracağız. Şuan I. TEOG sonuçlarından memnunuz beklentimizin ötesinde bir başarı oldu.” şeklinde konuştu.

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber