Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Avni Kurt’tan 17 Ağustos mesajı   19.08.2015  
   Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt 17 Ağustos depreminin yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.
   

  Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden yıllar geçmesine karşın acıların halen taze olduğunu, deprem gerçeğini herkesin kabul etmesi ve buna göre önlem alması gerektiğini belirtti.

  Başkan Kurt, ‘yüzyılın felaketi’ olarak anılan depremin 16. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. “Ne yazık ki ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu, bölgemizin de her an bu tehditle yaşadığını çok acı bir tecrübeyle öğrenmiş olduk” diyen Kurt, mesajında şunları dile getirdi:

"Bundan 16 yıl önce yaşadığımız felaketin kötü hatıraları halen yüreklerimizi dağlıyor. Çınarcık’ımızı da yakından etkileyen ve ne yazık ki ilçemize tarifsiz acılar bırakan deprem felaketinin yıldönümünde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşadığımız bu acı tecrübeyle Çınarcık’ımızın, Yalovamızın ve ülkemizin her an bir deprem olacakmış gibi hazırlıklı olması gerektiğini öğrenmiş olduk.

Asıl yıkıcı olanın doğal afet değil buna önlem alınmaması olduğunu can kayıplarıyla tecrübe ettik. Artık bizlere düşen görev bu doğal afetlerin bir daha böylesine yıkıcı sonuçlar doğurmaması adına yerel yönetim olarak üzerimize düşenleri yapmak. Biz bu sorumluluğun farkındayız ve buna uygun hareket ediyoruz. Çınarcık geçen yıllar içinde yaralarını sardı, geleceğe doğru emin adımlar atmaya başladı. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyorum”"

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber