Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Çınarcık’ta 240 Sokak Hayvanı Tedavi Edildi   27.12.2016  
   Çınarcık Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi, 2016 yılı içinde 240 sokak hayvanını ederken 42 adet sokak hayvanına da acil müdahalede bulundu.
   

Çınarcık Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 2016 yılı içinde Veteriner Hekim Nesrin Fakirullahoğlu yönetiminde çalışmalarını sürdüren birimde 240 sokak hayvanı tedavi edilirken 42 adet sokak hayvanına da acil müdahalede bulunuldu.

Veteriner hekim Fakirullahoğlu, Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarına yönelik klinik müdahale, aşılama, tedavi, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri yapıldığını söyledi. Fakirullahoğlu, “Amacımız ilçe sınırları içerisinde bulunan sokak hayvanlarının sağlığı ve refahını iyileştirmek, hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıkların önüne geçmek, bu sayede halk ve çevre sağlığını korumak sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerini önlemektir” dedi.
Fakirullahoğlu, yapılan çalışmalar hakkında sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarafımıza ulaşan talepler doğrultusunda hasta hayvan naklini bulunduğu adresten ekiplerimiz vasıtasıyla yapıyoruz. Çevre sağlığının korunması amacıyla bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli aşılama ve tedavi sürecini yürütüyoruz. Bunun yanında sahipsiz köpekler, toplanıp bakımevine götürülerek burada uygulanan mikroçip implantasyonu ile kayıt altına alınıyor. Ardından kısırlaştırma, işaretleme, küpeleme, tedavi ve aşılama işlemlerinin sona ermesiyle birlikte alındıkları ortama geri bırakılıyor”

 

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber