Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Sağlık
  Hastanelerde kuyruklar azalıyor   08.12.2016  
   Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) büyük ilgi görüyor. Telefon ya da internet üzerinden istenen hastane ve hekime 10 dakika aralıklarla randevu alınabiliyor. Ayrıca akıllı cep telefonları için android ve ios uygulama da mevcut.
   

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) online randevu uygulaması ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte Türkiye’deki kamu hastanelerinde yaşanan büyük ve ciddi yoğunluğun önüne geçilerek, vatandaşların kamu hastanelerinde daha konforlu ve daha modern sağlık hizmetlerinin alabilmeleri hedefleniyor. Günümüzün ileri nesil akıllı mobil cihazları sayesinde yaşamının neresinde olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen hastalar artık sabahın ilk ışıkları ile kamu hastanesine giderek sıra numarası alabilmek için bir sıra, muayene olabilmek için sıra gelmesini beklemek durumunda kalmayacak. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemini kullanarak Türkiye’deki her bir 2. Kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne online hastane randevusu alabilme şansına sahip olabiliyor.

MHRS Online Randevu Sisteminden Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemine ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için bir hesap açılır, yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

ALO 182 ile Devlet Hastanesinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör, uygun tarih ve saat dilim seçeneklerini vatandaşa sunarak tercihine göre randevusunu verir.

Yalova ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, “MHRS Sistemi kullanan hastalarımızın hastane hizmetlerinden daha kolay ve daha hızlı hizmet aldıkları görülmektedir. Muayene için randevular sistem üzerinden 10 dakika aralıklarla veriliyor. Hedefimiz halkımızın hastanelere sadece MHRS (Alo 182) randevu sistemi ile başvurmasını sağlamaktır. Hastalarımızın randevu saatlerini bilmeleri hem poliklinik önlerinde yığılmaları engellemekte hem de hastanın bütün vaktini hastanede geçirmesini engellemektedir.” denildi.

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber