Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Tek Taraflı Değil, Haklı Feshedildi   07.12.2016  
   Çınarcık Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısı yapıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt başkanlığında toplanan meclis gündem maddelerini görüştü.
   

Çınarcık Belediyesi Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Avni Kurt başkanlığında toplanan meclis, gündemdeki 4 maddeyi ve 1 gündem dışı maddeyi görüşerek karara bağladı. Meclis gündeminin kapanmasının ardından Dolgu Projesiyle ilgili açıklama yapan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, şirket ile sözleşmenin tek taraflı değil, tespit edilen 2 konudan dolayı haklı olarak feshedildiğini Belediye Avukatı Kadir Pehlivan’ın yaptığı sunumla birlikte anlattı.

Çınarcık’ta 2007 yılında Resmi olarak onaylanan, 2014 yılında da temeli atılan Dolgu Projesinde Belediye Başkanı Avni Kurt’un 2016 yılının başında sözleşmeyi revize etmesinin ardından çalışmalar bir müddet devam ettikten sonra durmuştu. Son sözleşmeye göre 31 Aralık 2016’ta projenin tamamlanmaması durumunda firmanın 1 Milyon TL cezai işlem ödeme şartı getirilmişti.         Konuyla ilgili olarak meclis toplantı sonrasında bilgi veren Belediye Başkanı Avni Kurt; “Biz her zaman doğrunun yanındayız. 1 Milyon TL maddesini sözleşmeye koyan benim. Ben bunu neden koydum ilk önce bunun sorgulanmasını istiyorum. O, 1 Milyon TL maddesini koyan adam olarak konuşuyorum. Keşke bundan önce konsaydı. Neden konmadı? Keşke 2007 yılında onaylanan bir dolgu projesi Hükümet programında yapılsaydı. Neden 2014 yılına kadar 7 yılda bir tek çivi çakılmadı buraya. Benimde normalde şuanda Çınarcık’la ilgili tasarruflarımız var ve programa soktum. Ben eğer Muhalefet Partli bir Belediye Başkanı olarak bunu yapabiliyorsam, burada yapılacak bütün imalatları devletimiz yapıyor. 3 yıl içinde bu kesinlikle olur. Avukatımız sizlere nerden nerelere gelindiğini sunacak. Ama şunu söylemek istiyorum Avni Kurt’un 1 Milyon TL’ye ihtiyacı yok. Doğruları konuşalım, doğruları masaya yatıralım.” dedi.

Çınarcık Belediyesi Avukatı Kadir Pehlivan yaptığı sunumunda şu şekilde konuştu; “Biz dolgu projesinin sözleşmesini inceledik. Çok yetersiz ve Belediyenin haklarını kollamayan bir sözleşme olduğunu gördük. Akabinde sözleşmede bir revizyona geçip, meclisten yetki alındı. Bu revizyon sözleşmesiyle içinde 1 Milyon TL cezai şartında bulunduğu Belediyenin haklarını koruyacak sözleşme imzalandı. Bu süreçten sonra Şirket çalışmalarına bir müddet daha devam etti ve herkesin malumu ortadan bir anda kayboldu. Fakat bizde şirket yetkililerine ulaşamadık. Gerekli yazışmaları da yaptık, fakat şirket temsilcileri yok. Yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısı sonrasında Fen işleri birimi tarafından şirketin yerinde olmadığı ve çalışmayı bıraktığına yönelik bir tutanak tutuldu. Bu yazıya istinaden biz şirketin de yapısını inceledik, sözleşmeye açıkça aykırı durumlar olarak 2 konu tespit ettik ve sözleşmeyi haklı olarak feshettik. Tek taraflı feshetmedik, haklı olarak feshettik ve 1 Milyon TL cezai şartın bize ödenmesini istedik. Bu yazımızı da 2 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirdik. Firma bize 1 Milyon TL ödeme yapmadığından Yalova İcra Müdürlüğünden İcra takibi başlattık. Bizim 1 Milyon TL’lik cezai şartın sözleşmeye konulduğu gibi tahsili yönünde çalışmamız var.” dedi.      

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber