Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 18 Nisan 2024 Perşembe
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  Balıkçılar “Vira Bismillah” dediler   02.09.2016  
   Denizlerde Av Yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla birlikte Balıkçılar Vira Bismillah diyerek balık sezonunu açtılar. S.S Çınarcık Su Ürünleri Kooperatifi de Balık sezonunun açılması nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.
   

Çınarcık Belediye Başkan Vekili Coşkun Parlak, Kent Konseyi Başkanı Harun Karademir ve Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Edepali Çınarcık Kent Konseyi sekreteri Recep Çevik S.S Çınarcık Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek Balıkçıların heyecanına ortak oldular. S.S. Çınarcık Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mehmet Koç ve üyelerini ziyaret eden heyet 2016 -2017 yılı balık sezonunun hayırlı olmasını, bolluk ve bereket getirmesini dilediler.

1 Eylül itibariyle açılan Balık sezonunun bol ve bereketli geçeceğini belirten  S.S. Çınarcık Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mehmet Koç, “31 Ağustos gecesi saat 00.00’dan sonra av yasağı kalktı. Balıkçılarımız da av yasağının kalkmasıyla birlikte hazırlıklarını bitirdiler. Bizim burası kıyı balıkçısı dediğimiz küçük balıkçılardan oluşuyor. Genelde av yasağı bizim balıkçılarımızı çok etkilemiyor ancak yasağın kalkmasıyla birlikte limanımıza büyük balıkçı tekneleri de yanaşmaya başladılar. Bölgede balık üretimi bollaşacak, bollaşınca da fiyatlar ucuzluyor. Bu da vatandaşa faydalı oluyor. Sezon öncesi istavrit 40 liraya satılıyordu ama şimdi ise 5 – 10 Lira’dan satılması bekleniyor. Bereketli bir av sezonu geçeceğini söylüyorlar. Karadeniz’de Palamut balığı bol miktarda, bizde Çınarcık olarak Palamut balığının geçiş güzergahındayız.”dedi.   

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber