Anasayfa   -   Künye   -   İletişim 24 Nisan 2024 Çarşamba
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  
 
      
Başlıksız Belge
 Anasayfa    >  Güncel
  “Genç Çiftçiler Kivi Bahçesi Kurdu”   10.09.2016  
   (Özel Haber) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen Genç Çiftçi Hibe Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçiler tesis kurulumuna başladı.
   

Genç Çiftçi Hibe Projesine Çınarcık ilçesinde 79 Başvuru yapılırken bu başvuruların 55 tanesinin evrak teslimi yapıldığından başvuruları onaylandı. Bu proje kapsamında yapılan başvurulardan 19’nu ise hibe almaya hak kazandı. Genç Çiftçi Hibe projeleri kapsamında başvuruda bulunan Kocadere Köyünden Özlem Özbek ve Şenköy’den Ela Tuna kapama Kivi bahçesi kurulumuna başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Demirhan 30.000 TL hibe almaya hak kazanan Genç Çiftçilerin kurulum yaptığı bahçeleri ziyaret ederek, çalışmaları inceledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Demirhan proje hakkında verdiği bilgide; “18 – 40 yaş arası genç çiftçilerime yönelik hazırlanan projemizin ana hedefi; köyden uzaklaşmış gençleri tekrar köylerine döndürüp, iş sahibi yapmak. Projeler bitkisel ve hayvancılık içerikli olmak üzere iki projelerden oluşmaktadır. Çınarcık ilçemizde meyvecilik ve süs bitki yetiştiriciliği önem arz etmektedir.  süs bitkisi yetiştiriciliğinde 7 adet sera kurulumu gerçekleştirmekteyiz. Meyvecilik konusunda da 3 adet modern kapama kivi bahçesi oluşturuyoruz. Ayrıca hayvancılık alanında küçükbaş, büyükbaş ve arıcılık alanında hibelerimiz bulunuyor. bu projelerin uygulama aşaması sona doğru gelmektedir yaklaşık 1 ay sonra çiftçilerimiz kurdukları bu tesislerde üretime başlayacaklardır.”şeklinde konuştu.

Kocadere köyünde ikamet eden Kadın Çiftçi Özlem Özbek Genç Çiftçi hibe projesinden faydalandığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Özden; “Genç Çiftçi Hibe projesi kapsamında 30.000 TL Hibe ile kapama Kivi Bahçesi kurdum. Kendi köyümde kivi yetiştiriciliği yaparak, kendi geçimimi sağlayacağım. Projede emeği geçen herkese ve Tarım bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Allah Devletimize Zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Meyve yetiştiriciliği alanında hazırlanan projelerden bir diğeri de Şenköy köyünde Ela Tuna tarafından hazırlandı. Tuna, köyde kurduğu Kivi kapama bahçesi sayesinde köye geri dönüş yaptığını söyledi. Tuna; “Genç Çiftçi Hibe projesi kapsamında kapama kivi bahçesi kuruyorum. Bu projenin bana çok katkısı oldu. proje sayesinde köyüme geri dönüş yaptım ve artık arazimde üretim yapıyorum. Bize iş imkanı sağlandığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  

OZAN SÖYLER

      Köşe Yazarları

Ayhan Polat
Kalemin Gölgesi

‘Ahde Vefa Gecesi’nden alnımızın akıyla çıktık
Bülent Gürçam


Yalova ile hesaplaşmak
NESİM KAYA


ÜÇÜNCÜ YOL
 
 

Copyright © 1995 - 2024
       Siyaset  -   Eğitim  -   Güncel  -   Magazin  -   Spor  -   Sağlık  -   Diğer  -   Kültür Sanat  -  

Yalova Haber  -  Çiftlikköy Haber  -  Çınarcık Haber